Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΝΑΦΘΑ: η καταστροφή συνεχίζεται!


Επειδή έρχονται οι Δημοτικές εκλογές, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν και να πάρουν θέση για τη δημοτική περιουσία η οποία ρημάζει! 
Καλές είναι οι βόλτες και οι περιοδείες στις γειτονιές, αλλά ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους δημότες, οι υποψήφιοι ξεκάθαρα και με σαφήνεια πρέπει να δηλώσουν τις θέσεις τους για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των σχεδίων τους!
Κυρίως όμως οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν στο απλό ερώτημα: γιατί θα είμαι υποψήφιος; (...και να κοινοποιήσουν την απάντηση)

 
Το αναπαλαιωμένο εργοστάσιο (εργοστάσιο ναφθαλίνης), το οποίο βρίσκεται στη Χαραυγή και γειτνιάζει με τη ΔΕΗ, παραδόθηκε καινούργιο, με πολλούς χώρους...
Από το 2002, όταν παραδόθηκε ολοκαίνουργιο και φρεκοβαμμένο στον Δήμο Κερατσινίου καμία δημοτική αρχή δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτόν τον υπέροχο χώρο.
 Μια βόλτα στο χώρο γεμίζει θλίψη, απογοήτευση  και αναπάντητα ερωτήματα;

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα 20/10/2013 και δείχνουν την εγκατάλειψη και τις ευθύνες.
Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, έχουν κλαπεί οι κάσες των κουφωμάτων, έχουν κλαπεί τα καλώδια από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος όπως οι πίνακες και οι πυροσβεστήρες, έχουν κλαπεί οι πόρτες των ασανσέρ, και τελευταία ο χώρος χρησιμοποιείται για απόθεση σκουπιδιών. 

Εάν δεν ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα σε λίγο θα υπάρχουν μόνο οι τοίχοι, ίσως ούτε αυτοί! Τελευταία άρχισαν να ξηλώνουν τη μόνωση από τις οροφές!

Το κτίριο αυτό έχει αίθουσες για να στεγάσει υπηρεσίες και φορείς  που σήμερα πληρώνουν ενοίκιο, έχει χώρους για εκδηλώσεις, έχει χώρους για εστίαση.
 Η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του χώρου και η απόδοσή του στους κατοίκους προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και αναψυχής πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική αρχή! 
Άραγε πολλοί δήμοι έχουν τέτοια κτίρια που τα αφήνουν να ρημάζουν;
 Είναι άξιο απορίας γιατί οι δημοτικές αρχές "οι πρώην  και οι επόμενες" δεν αξιοποιούν τον χώρο;