Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή


του Παντ. Καμά*

Η Νέα Δημοκρατία, πέτυχε μία καθαρή Νίκη. Συστατικό στοιχείο της ήταν η αναίρεση του εαυτού της. Δεν νίκησε μία παραδοσιακή λούμπεν Δεξιά. Νίκησε ένα φιλελεύθερο κόμμα , στα μάτια των πολιτών, που εγγυήθηκε σταθερότητα και Ανάπτυξη. Ο Θρίαμβος όμως πάντα ελλοχεύει κινδύνους. Όταν παίρνεις ισχυρή εντολή, υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα, και μεγάλες απαιτήσεις

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, έχει μία ιστορική ευκαιρία. Ζητείται αντιπολίτευση. Και η αντιπολίτευση πρέπει να ανταποκριθεί σε τρεις μεγάλες απαιτήσεις της Κοινωνίας και της χώρας. 
1) Ρύθμιση με τρόπο βιώσιμο του Ιδιωτικού Χρέους. 
2) Ανάπτυξη της χώρας, 
3) Δίκαιη διανομή του οφέλους της ανάπτυξης. 
Αυτές είναι οι τρεις βάσεις δόμησης μίας Εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης. Μία πρόταση που δεν θα αρέσκεται σε πυροτεχνήματα και θα δημιουργεί την πεποίθηση, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος διακυβέρνησης της χώρας. Έχει ευθύνη να συνομιλήσει με τους πολίτες, να μιλήσει με το σύνολο των προοδευτικών πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς, και αν χρειαστεί να κάνει τη δική του πολιτική υπέρβαση. Πρέπει να ειπωθούν αλήθειες και μάλιστα με τολμηρό τρόπο και λόγο. Μπορεί να το κάνει.

Ένα μεγάλο μέρος των Προοδευτικών πολιτών, εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ, εχθές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική ευθύνη, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό του στίγμα. Δεν χωράνε όλα σε ένα πολιτικό κόμμα. Δεν μπορεί έωλες προεκλογικές εξαγγελίες να θεωρούνται πολιτικό πρόγραμμα. Επίσης χωρίς ηγεμονισμούς οφείλει να συνομιλήσει με όλους, και να συνεργαστεί. Η εποχή όμως της πολιτικής του υπεροχής παρήλθε. Εμφανίσεις όπως η χθεσινή του κυρίου Τζουμάκα, ή η σημερινή της κυρίας Κασσιμάτη δεν είναι σοβαρά δείγματα.

Στα καθ' ημάς.
Συγχαρητήρια, στο Μιχάλη Λιβανό για την εκλογή του το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα έχουν Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον Προεκλογικό μας αγώνα να μπει το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, σε μία νέα εποχή, με έμφαση στο πρόγραμμά μας. Θα συνεχίσουμε στοχεύοντας στη Δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού. Θέλω να ξακαθαρίσω. α) τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, οι σύγχρονες πληγές του Φαραώ, οι οσμές στη Δραπετσώνα, η επέκταση της Cosco με τρόπο άναρχο, η ύπαρξη Νεκροταφείου στην καρδιά της πόλης, η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, θα είναι στην καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας. Κανείς δεν κρυφτεί πίσω από μεγάλες διακηρύξεις . Θα μιλήσουμε όλοι!!!

*Ο Παντ. Καμάς είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του Πασόκ, επικεφαλής της δημ. κίνησης "αλλάζουμε" και υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας.