Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας


Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας,
 στις 12/5/2023(Α.Π.1701) δημοσίευσε την παρακάτω ομόφωνη(!) απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου. 
Με την απόφαση προαναγγέλλονται κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου. Αιτία των κινητοποιήσεων είναι η τελευταία  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (εδώ), η οποία  αφορά τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί στην διάρκεια της πανδημίας (covid19)! 


<Προς τον κ. Δήμαρχο, Κοιν.: κ. Γ. Γραμματέα του Δήμου, Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου, κ.κ Αντιδημάρχους, Δημ.Παρατάξεις, Διεύθύνσεις και Τμήματα του Δήμου,  Εργαζόμενους του Δήμου

Σήμερα 12/5/2023, το Δ.Σ του Συλλόγου μας, συνεδρίασε, με διευρυμένη σύνθεση εκπροσώπων των Συμβασιούχων από όλους του χώρους (covid, ,8μηνα, ΕΣΠΑ, Πολυχώρου, Κήπων, Μικροέργων, Απορριμματοφόρων, Άμεσης Παρέμβασης ΟΑΕΔ κλπ) μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις που αφορούν στη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου που με ψήφους 19 - 10 αποφάσισε να οδηγήσει σε «ξαφνικό θάνατο» τους εργαζόμενους διαφόρων κατηγοριών, με ελαστικές σχέσεις εργασίας όπως covid με άσκηση έφεσης και 8μηνα που έγινε ανάκληση της θετικής προσωρινής απόφασης που είχαν κερδίσει την παραμονή τους, μέχρι τον Οκτώβρη.

Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, για την αθέτηση των συμφωνηθέντων μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
  • 1.) Απορρίπτει την με αριθμ. πρωτ. 31090 11-5-23, προσχηματική επιστολή - πρόσκληση του κ. Δημάρχου για συνάντηση με τους συγκεκριμένους Εργαζόμενους παρουσία των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου. Ο Σύλλογος δηλώνει κατηγορηματικά, ότι σταματά, οποιονδήποτε διάλογο και κάθε μορφή συνεννόησης μέχρι η Δημ. Αρχή με νεότερη απόφασή της, ακόμη και ως «ορθή επανάληψη», ακυρώσει την προηγούμενη. Καλεί ταυτόχρονα τους Εργαζόμενους να μην παρευρεθούν σε μια τέτοια συζήτηση - παρωδία, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την εξαπάτησή που υπέστησαν.
  • 2.) Σάββατο 13/5, και Κυριακή 14/5 κηρύσσει αποχή, από κάθε Υπερωριακή Απασχόληση , σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου (Καθαριότητα, Πράσινο, Μικροέργα, Πολυχώρος Λιασμάτων, Διοικητικές Υπηρεσίες κλπ) εκτός από εκείνες που εξυπηρετούν Λαϊκές Αγορές, Κοινωνικές Υπηρεσίες, εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ κλπ
  • 3.) Κυριακή 14/5 κατάληψη του Πολυχώρου των Λιπασμάτων με συνέλευση των εκεί εργαζομένων στο Θεατράκι στις 11.00
  • 4.) Δευτέρα 15/5, καταλήψεις όλων των Υπηρεσιών του Δήμου και αποκλεισμό του Δημαρχείου με ανάρτηση πανό κλπ.|
  • 5.) Τρίτη 16/5, ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με την παρουσία όλων των Εργαζομένων στο Αντ. Σαμαράκης στις 7.30 πμ με θέμα Ενημέρωση και Πρόγραμμα Δράσης.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Ο αγώνας μας για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά συνεχίζεται Η Νίκη μας απέναντι σ αυτές τις πολιτικές προϋποθέτουν συμμετοχή και αποφασιστικότητα Το ΔΣ>