Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Δήλωση του Παντ. Καμά για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας, Παντελή Καμά, για τη συνεδρίαση της 24 ης Μαΐου του 2023, του Δημοτικού Συμβουλίου «Η Διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου είναι Δεξιά στα Λάχανα και Αριστερή στα παραπούλια»

Κατά τη Συνεδρίαση της 24 η Μαΐου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού του Δήμου Κερατσινίου στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
1. Μία προγραμματική σύμβασης ύψους 248.800 Ευρώ, με το ΚΕΚ, Ευρώ για τη Διοργάνωση του Φεστιβάλ της Θάλασσας.
2. Μία προγραμματική σύμβαση ύψους 196.350 Ευρώ, για την επιτήρηση και τη Λειτουργία του Πολυχώρου των Λιπασμάτων, πάλι με το ΚΕΚ.
3. Και μία Προγραμματική Σύμβαση ύψους 148.800 Ευρώ για την Λειτουργία των Θερινών Κινηματογράφων, πάλι με το ΚΕΚ. Στη Συνεδρίαση εμφανίστηκαν προς έγκριση μόνο η πρώτη και η Τρίτη από τις παραπάνω προγραμματικές συμβάσεις, και δεν παρουσιάστηκε η δεύτερη.
Η κριτική που ασκούμε είναι η εξής :
1. Για εμάς είναι προφανές ότι η πρώτη και η δεύτερη σύμβασης είναι μία στην πραγματικότητα, αφού αφορούν την λειτουργία και τη δραστηριότητα του ίδιου χώρου. Η προσπάθεια να εμφανιστούν κάτω από 300.000 Ευρώ, με το σπάσιμο στα «δύο» είναι προσπάθεια να παρακαμφθεί ο προ συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού το κείμενο των Συμβάσεων που έχουμε υπόψη μας, άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί «κουρελού», αφού προβλέπει ποσά χωρίς καμία εξειδίκευση δράσεων.

2. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παραχωρήσει Εμπορική Δραστηριότητα στο ΚΕΚ, και να μην επιδιώκει η Δημοτική Επιχείρηση να ισοσκελίζει τις δαπάνες της. Την ώρα που τα Σχολεία της πόλης ρημάζουν, την ώρα που οι Αθλητικοί Χώροι ρημάζουν, εκταμιεύονται χρήματα για τη συντήρηση ενός χώρου που έχει Εμπορική Δραστηριότητα. Αυτό δεν είναι προσφορά στο Δημότη, είναι βαριά ασέβεια. Με ποιο τρόπο θα πετύχουμε τον ισοσκελισμό εσόδων- εξόδων είναι θέμα μελέτης βιωσιμότητας που θα προκρίνει λύσεις.

3. Τα παραπάνω κόστη είναι μόνο ενδεικτικά. Με την πρώτη σύμβαση, ο Δήμος καλείται να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό, τα πάγια, όπως η ύπαρξη καρεκλών και εξεδρών, καθώς και τα κόστη ρεύματος και νερού. Ήτοι το ποσό το οποίο βλέπουμε πολλαπλασιάζεται ιλιγγιωδώς, σε ποσά που δεν προσεγγίζονται. Μία αποστροφή μόνο του κυρίου Δημάρχου, στην ίδια συνεδρίαση, μάς διαφώτισε ότι χονδρικά και κατά προσέγγιση, ο Πολυχώρος μάς κοστίζει δύο εκατομμύρια (2.000.000) ετησίως!!! Βεβαίως και θέλουμε ο Πολυχώρος να είναι ζωντανός, αυτό επιβάλλει και δεν αποκλείει την προσέλκυση κεφαλαίων από το χώρο της αγοράς και της διαφήμισης, αλλιώς δεν θα αργήσει η μέρα που θα χρειαστούν μέτρα, και μάλιστα μέτρα δυσάρεστα.

4. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο κύριος Δήμαρχος, δήθεν ως Γνήσιος Αριστερός, μάς είπε ότι δεν θέλει να αναζητούμε χορηγούς, προκειμένου να καλύψουμε μέρος του κόστους, η ακόμα και όλο το κόστος της δράσης και της λειτουργίας του Πολυχώρου. 
Δηλαδή προτιμάει να πέφτουν μπασκέτες σε Αθλητικούς Χώρους, να έχουμε άχρηστα παρκέ, να έχουμε το πράσινο να ρημάζει, στα Σχολεία να κάνουμε αραιά και που, κανέναν ελαιοχρωματισμό για να μην πάρει χρήματα από ιδιώτες. Την ίδια ώρα μέσω της εγκατάστασης λαμπτήρων LED, έχει ιδιωτικοποιήσει τον οδοφωτισμό της πόλης. Τον ενοχλεί να παίρνει χρήματα από ιδιώτες, δεν τον ενοχλεί να τους πληρώνει. Το πρώτο είναι Δεξιό, το Δεύτερο είναι Αριστερό .

Η αλήθεια όμως και η πραγματικότητα είναι μία : «Είναι Δεξιοί στα Λάχανα και Αριστεροί στα παραπούλια» Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, χρειάζεται άμεσα Πολιτική Αλλαγή. Για μία Διοίκηση, που θα έχει σύγχρονο και Προοδευτικό χαρακτήρα, που θα υπηρετεί γνήσια το Δημότη και το Δημόσιο και Κοινωνικό Συμφέρον, και δεν θα είναι δέσμια ιδεοληψιών, ή της ανάγκης για την επανεκλογή της.