Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων του δήμου


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων "covid". 
...
<Για εμάς κάθε αγώνας για σταθερή και μόνιμη εργασία είναι δίκαιος. Ειδικά μετά την αντιδημοκρατική, απαράδεκτη και αντεργατική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης και του υπουργού Βορίδη που θέτει στην παρανομία την αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών στους επισφαλώς εργαζόμενους, καλούμε κάθε πολίτη και εργαζόμενο της περιοχής μας να καταδικάσει την εξουσιαστική τακτική του «διαίρει και βασίλευε». 
Γιατί οι εξοντωτικές ποινές που προβλέπει ο νόμος Βορίδη για όσες δημοτικές αρχές θέλουν να μονιμοποιήσουν συμβασιούχους, δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται στην ανεργία, εκεί ακριβώς στοχεύει. Να διασπάσει το μέτωπο εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών, στους ελάχιστους δήμους που διατηρούν μια φιλεργατική πολιτική.
Δεν τσιμπάμε. Η κυβέρνηση οδηγεί εκβιαστικά τον δήμο Κερατσινίου σε μια εξαναγκαστική δικαστική μάχη ενάντια στους 75 εργαζόμενους με συμβάσεις covid-19, αν και εδώ και πάνω από ένα έτος τους συμπαραστέκεται με ομόφωνη απόφαση. Δεν θα συμβάλλουμε στη διάσπαση του μετώπου στην τοπική κοινωνία μας. Όποια κι αν είναι η τακτική του δήμου ή του σωματείου, ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος όλων μας και δεν θα το ξεχάσουμε για μικροκομματικά συμφέροντα.

Το τσουνάμι των ελαστικών μορφών εργασίας στους Δήμους έχει κατακλύσει εδώ και χρόνια όλες τις υπηρεσίες. Συμβάσεις κάθε λογής έχουν αντικαταστήσει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όπου οι δήμοι επιλέγουν να μην προσλάβουν συμβασιούχους ή όπου οι συμβασιούχοι δεν είναι αρκετοί, έρχεται ο ιδιώτης δια μέσω των (απευθείας συνήθως) αναθέσεων υπηρεσιών ή οι αναπτυξιακές εταιρείες για να προχωρήσουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης. 
Η πολιτική αυτή μόνο με τη συμμαχία τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων μπορεί να ανατραπεί. Μια συμμαχία που πρέπει να σφραγίζει όχι μόνο τη στάση της τοπικής κοινωνίας στους δίκαιους εργατικούς αγώνες, αλλά και την καθημερινότητα στη ζωή των δημοτών και στις υπηρεσίες του δήμου.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.>