Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Έφυγαν οι συμβασιούχοι, πιθανά προβλήματα στην καθαριότητα



Λόγω της λήξης των συμβάσεων των συμβασιούχων υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού η υπηρεσία καθαριότητας θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, οπότε αναμένεται να υπάρξουν δυσκολίες στην έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών.   
Ο αριθμός των νέων εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων προσδιορίστηκε από το κάθε δημοτικό συμβούλιο, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, και οι θέσεις θα είναι  μόνιμες θέσεις σταθερής εργασίας.

O Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας με ανακοίνωση του καλεί τους δημότες και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων στο ελάχιστο δυνατόν και πάντα σε καλά κλεισμένους σάκους απορριμμάτων. Παράλληλα ζητά την κατανόηση για την ταλαιπωρία υπενθυμίζοντας ότι η διαφύλαξη της αισθητικής και της υγείας της πόλη είναι ευθύνη όλων μας.
 Ειδικότερα για την απόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών ο δήμος υπενθυμίζει ότι γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλ. 213 2074 765 και 213 2074 766.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες του διαγωνισμού με βάση τις αιτήσεις και χωρίς προηγούμενο έλεγχο των δικαιολογητικών. Οι πίνακες βγήκαν λαμβάνοντας υπόψη μόνο το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Άμεσα ακολουθεί η περίοδος των ενστάσεων.  Για το θέμα υπάρχουν αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και σύντομα οι εργαζόμενοι να αναλάβουν υπηρεσία στην αποκομιδή των σκουπιδιών και να επέλθει η ομαλότητα.


aftodioikisi.gr: Συμβασιούχοι-παράταση-Δικαστικές αποφάσεις: Σε ποιους δήμους παραμένουν & σε ποιους αποχωρούν
Μετά τα χθεσινά καλά νέα από τη δικαιοσύνη για τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» οκτώ δήμων που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, σήμερα η εικόνα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μικτή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας:

Θετικές για συμβασιούχους-«παρατασιούχους» είναι σημερινές δικαστικές αποφάσεις (σ.σ. προσωρινές διαταγές) για παραμονή στην εργασία τους έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στους δήμους: -Αγίας Παρασκευής.
-Περιστερίου.
-Νέας Σμύρνης: Παραμένουν έως 31/5.


Αρνητικές αποφάσεις
Ωστόσο, σε εργαζόμενους πολλών δήμων δεν δόθηκε προσωρινή διαταγή για παραμονή στην εργασία τους έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Συγκεκριμένα απορρίφθηκαν οι αιτήσεις προσωρινής διαταγής για συμβασιούχους-«παρατασιούχους» των δήμων:

-Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
-Βόλου.
-Αλμυρού.
-Νοτίου Πηλίου.
-Ρήγα Φεραίου.
-Καρδίτσας: Αφορά 14 εργαζόμενους.