Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μια ομάδα νέων του Κερατσινίου και Δραπετσώνας, όπως οι ίδιοι υπογράφουν, μας έστειλε κείμενο- "τοποθέτηση" για την παραίτηση του Μπάμπη Μανουσιάδη. 
Στο κείμενο οι υπογράφοντες αναφέρονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπ. Μανουσιάδη ως δημοτικού συμβούλου, αλλά και ως μέλους  της παράταξης που διοικεί τον δήμο. 
 Μεταξύ άλλων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση "στο ασφυκτικό πλαίσιο ...με ανύπαρκτες διαδικασίες με το οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή", στην "επιστολή τελεσίγραφο" του δημάρχου, "τη μεθοδευμένη απομάκρυνση του Μ. Μανουσιάδη από το δημοτικό έργο"... 
Οπωσδήποτε, αν και καθυστερημένα, το κείμενο το οποίο συνυπογράφει ο Μπ. Μανουσιάδης βάζει το θέμα σε άλλο πλαίσιο με πολλά σοβαρά θέματα προς συζήτηση. Όμως για όλα αυτά, όσο κι αν πιστεύει κάποιος στη λεγόμενη "παραταξιακή πειθαρχία" και βάζει τα θέματα στα όργανα, ποτέ δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση για τόσο σοβαρά θέματα που αναφέρονται.  
Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ διαφορετική η εξέλιξη των γεγονότων, εάν έγκαιρα αναδεικνύεται "όλο το φάσμα των προβληματικών πολιτικών κατευθύνσεων που εφαρμόζονται"... Βοηθάει και αυτούς που το κάνουν, οι οποίοι τελικά δεν εγκλωβίζονται, αλλά και όσους ασκούν την όποια εξουσία!
(εδώ) σχόλιο για την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης, (εδώ) η επιστολή του Δημάρχου


<ΠΟΙΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το ασφυκτικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργεί η Δημοτική Αρχή με κλειστές αποφάσεις, προβληματικές ή και ανύπαρκτες διαδικασίες, με τελεσίγραφα και χωρίς καμία προσπάθεια επικοινωνίας, διαλόγου και συνεννόησης εδώ και 4 χρόνια, επιβαρύνει την συμμετοχή και παρέμβαση δημιουργικών δυνάμεων στα Δημοτικά Συμβούλια. 
Η προβληματική επιστολή που στάλθηκε στον Μπάμπη Μανουσιάδη -χωρίς καμία προσπάθεια ειλικρινούς συνεννόησης προς αυτόν- επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Στην δική μας αντίληψη η συνεννόηση μεταξύ συναγωνιστών ή έστω ανθρώπων που έχουν συμπορευτεί για ένα κοινό σκοπό δεν γίνεται μέσω τελεσιγράφων.

Όλες αυτές οι πρακτικές είναι ξένες προς τον ίδιο, προς εμάς και προς κάθε νέο εργαζόμενο που θέλει να συμμετέχει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πρακτικές αυτές είναι ξένες προς πολλούς άλλους που συμμετέχουν ακόμα στην διοίκηση. Για ακόμα μια φορά, ο Μπάμπης δεν ευθυγραμμίστηκε και δεν αποδέχτηκε τέτοια πλαίσια, προτίμησε τον άλλο δρόμο, της ειλικρίνειας.

 Είχε την τιμή να εκλεγεί 1η φορά στα 21 του χρόνια το 2010 και 2η φορά το 2014, πρώτος σε προτίμηση Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού στο Κερατσίνι, καταλαμβάνοντας έδρα από τον πρώτο γύρο και στα πλαίσια της απλής αναλογικής την οποία υποστηρίζουμε, την στιγμή που ο συνδυασμός της σημερινής διοίκησης, καθοδηγούμενος από μία ομάδα που υστερούσε σε εμπειρία, πραγματική διαλεκτική αντίληψη αλλά και δυνατού προσώπου, δεν κατάφερε να πιάσει το αναμενόμενο ποσοστό που όλοι γνώριζαν ότι του αναλογούσε με βάση τους συσχετισμούς του 2014 και κατέλαβε την 2η θέση με 18% την πρώτη Κυριακή. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μοναδικός εκπρόσωπος του Άλλου Δρόμου στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις εκλογές του 2014. Μία επίσκεψη στο blog και τις σελίδες της δημοτικής κίνησης μπορεί να επιβεβαιώσει τις συνεχείς παρεμβάσεις του ως εκπρόσωπος της κίνησης πριν καν αυτή αποκτήσει επικεφαλής.

Λόγω όλων των παραπάνω, μας προβληματίζει ιδιαίτερα η αλαζονεία και η έπαρση που παρατηρούμε από την σημερινή διοίκηση προς όλες τις κατευθύνσεις πόσο μάλλον προς ένα πολύτιμο στέλεχος της.
 Μας εξέπληξε επίσης η μεθοδευμένη απομάκρυνση του από το δημοτικό έργο μετά τις εκλογές του 2014. Ρωτάμε καθαρά: Είναι σεβασμός στους ψηφοφόρους πως ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα ο πιο νέος και ταυτόχρονα από τους πιο έμπειρους δεν αξιοποιήθηκε ποτέ από την σημερινή δημοτική αρχή; Ψιλά γράμματα... Αναρωτιόμαστε μετά συνολικά ως κοινωνία γιατί οι νέοι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στα κοινά. Μα ακόμα και αν συμμετέχουν,ακόμα και πρώτοι εάν βγουν, εάν δεν διατηρούν ισορροπίες, αν δεν έχουν μάθει να λένε ‘’Yes Sir’’ τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για αυτούς.

Όσον αφορά στην αφορμή της επιστολής, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε -περιέργως δεν αναφέρθηκε πουθενά- ότι για ένα μεγάλο μέρος των απουσιών του Μπάμπη υπήρχαν σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι, όπως άλλωστε είχε τονίσει και σε επίσημη επιστολή του προς στο συμβούλιο. Πως άραγε αυτή η επίθεση προς έναν νέο εργαζόμενο που συμμετέχει στα δημοτικά, ταιριάζει με έναν συνδυασμό που υποτίθεται στηρίζει την νεολαία και την εργατιά;

Σε έναν δήμο, ευρύτερη περιφέρεια, και χώρα που η ανάγκη για την συμμετοχή των νέων στα κοινά, όχι μόνο θα πρέπει να μην στοχοποιείται, αλλά να αποτελεί επιτακτική ανάγκη και να διευκολύνεται με κάθε τρόπο, βιώνουμε το ακριβώς αντίθετο. Ένας δημοτικός σύμβουλος στοχοποιείται με την πρόφαση της απουσίας του λόγω εργασίας, γιατί επέλεξε να ασκήσει το επάγγελμα του. Για έναν συνδυασμό που έχει κάνει σημαία του την αλληλεγγύη στον εργαζόμενο, η συγκεκριμένη κίνηση μοιάζει είτε με μια προχειρογραμμένη πρόφαση, είτε με απαξίωση της παραγωγικής εργασίας.

Συμμετέχουμε και αποδίδουμε όταν εμπνεόμαστε και όταν υπάρχει ειλικρίνεια, όλα τα παραπάνω όμως όχι μόνο δεν εμπνέουν, αλλά αποθαρρύνουν και εγκλωβίζουν. Ο Μπάμπης μπορεί πλέον, ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, να ενεργεί και να ψηφίζει κατά συνείδηση καθώς και να αναδείξει το επόμενο διάστημα όλο το φάσμα των προβληματικών πολιτικών κατευθύνσεων που εφαρμόζονται, τιμώντας έτσι πραγματικά την εμπιστοσύνη των πολιτών που τον στήριξαν/στηρίξαμε.

Υπογράφοντες/ουσες Νέοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Βραχασωτάκης Νίκος, Γιαννακουδάκης Βαγγέλης, Κοσμέτου Ελένη, Μανουσιάδης Μπάμπης
Μουστάκας Μάνθος, Μπαρμπαγιάννης Δημήτρης, Μπρισκόλας Γιώργος, Πανάγος Χρήστος, Παταρίδου Γεωργία, Περδίκης Ανδρέας, Πρεμέτης Γιώργος, Ροζολής Δημήτρης, Ροζολής Στέλιος,Σάρδης Θέμης>