Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των καζανιών

Μετά τους συλλόγους των εκπαιδευτικών Πειραιά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερψηχωρο, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Χαραυγής παίρνει τη σκυτάλη και διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας για τα καζάνια που βρίσκονται στον χώρο των λιπασμάτων.

Η πορεία θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, θα ξεκινήσει στις 11.00π.μ. από την Πλατεία Πόντου στην Χαραυγή και θα καταλήξει στον χώρο των Λιπασμάτων.
Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι η Ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου των Λιπασμάτων για υγεία, αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό.
 Το περσινό καλοκαίρι ήταν εφιαλτικό για τους κατοίκους της περιοχής. Δυσωσμία και μυρωδιές αγνώστου προελέυσεως, μετά από πολλά χρόνια, τους συνόδευαν τα βράδια.  
Είναι σημαντικό ότι φορείς και σύλλογοι παίρνουν, σιγά-σιγά,  στα χέρια τους την υπόθεση "Λιπάσματα". Ο αγώνας για να φύγουν τα καζάνια πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Συλλόγων, φορέων, πολιτών. 
Η περιοχή της Δραπετσώνας και της Χαραυγής  για πολλά χρόνια δέχτηκε την πίεση και την υποβάθμιση από τις βιομηχανικές μονάδες που λειτουργούσαν στην περιοχή. Δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο.