Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Παιδικές χαρές: η "ανοιχτή πληγή" στην πόλη

Οι παιδικές χαρές είναι η "ανοιχτή πληγή" της πόλης. Δύο χρόνια τώρα πολλές παιδικές χαρές είναι κλειστές.  Η τελευταία θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι θα τις παραδώσει όλες με την αναγκαία πιστοποίηση καταλληλότητας με τη λήξη της θητείας της και 25 με 30 στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η αντιπολίτευση μιλάει με σκληρά λόγια για το θέμα. Σε πρόσφατη ανακοίνωση η «αναγέννηση τώρα» (τελευταία ανακοίνωση εδώ) κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα και και ζητά επίμονα από τη δημοτική αρχή να απαντήσει στο ερώτημα: «Πότε επιτέλους σκοπεύει να τελειώσει την Ανάπλαση των 15 Παιδικών Χαρών που εντάσσονται στην χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ;»

Απ΄ την άλλη η δημοτική αρχή, όπως ισχυρίζονται με σιγουριά άνθρωποι που βρίσκονται στον πυρήνα της εκτελεστικής ομάδας της δημοτικής αρχής και γνωρίζουν πολύ καλά, είναι έτοιμη να παραδώσει 9 παιδικές χαρές με την ειδική πιστοποίηση τις επόμενες μέρες και σταδιακά έως τις αρχές του καλοκαιριού περίπου τριάντα.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η δημοτική αρχή παρέλαβε 50 παιδικές χαρές, σε κακή κατάσταση οι περισσότερες, και καμία δεν είχε την πιστοποίηση καταλληλότητας που προέβλεπαν οι νόμοι. Όμως, αν και στην αρχή της θητείας της υπήρχε και το ελαφρυντικό της απειρίας στην διαχείριση πολύπλοκων γραφειοκρατικών θεμάτων, για το θέμα αυτό  η δημοτική αρχή δεν βιάστηκε, δεν προγραμμάτισε σωστά και τώρα εισπράττει ένα κόστος που είναι δυσανάλογο με την εικόνα σε πολλούς τομείς του δημοτικού έργου.

Το ερώτημα είναι, μετά από όλα αυτά μπορεί να "σωθεί η παρτίδα" και να αρχίσει να κλείνει η πληγή;
Ναι! Σε κάποιο βαθμό σίγουρα ναι!  Ναι,  εφόσον οι υποσχέσεις δεν ξεχαστούν! Ναι, εάν ο φετινό καλοκαίρι υπάρχουν 25-30 φιλόξενες παιδικές χαρές για παιδιά. Ναι, εφόσον  οι κάτοικοι του Δήμου δεν θα ταλαιπωρούνται και φέτος πηγαίνοντας σε Παιδικές Χαρές όμορων Δήμων.