Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Σου περίσσεψαν φάρμακα; Δώρισέ τα!

To GIVMED, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, βοηθά κάθε άνθρωπο να δωρίσει τα φάρμακα που του περισσεύουν ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη. Συνεργαζόμενοι με κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία και ΜΚΟ γνωρίζουν κάθε στιγμή τις ανάγκες που υπάρχουν για φάρμακα σε κάθε περιοχή.
Η Οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα από μια ομάδα 24 Ελλήνων Φαρμακοποιών, ενώ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Ανθρωπιστική Οργάνωση (ΜΚΟ) στις 27 Νοεμβρίου του 1997. Είναι πιστοποιημένη στα μητρώα του Υπ. Υγείας, Υπ. Εξωτερικών και του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.
 Εκτός από επιστήμονες, οι Φαρμακοποιοί έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ταυτόχρονα και κοινωνικό έργο κινητοποιώντας και άλλους ενδιαφερόμενους ευαισθητοποιημένους πολίτες, καταθέτοντας το μερίδιο ανθρωπιάς που τους αναλογεί προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμών (άποροι, πρόσφυγες). Για την επίτευξη των ανθρωπιστικών στόχων συνεργάζεται με άλλες ΜΚΟ και Φορείς όπως Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Fair Planet, Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, GIVMED, Χαμόγελο του Παιδιού, UNESCO, Υπ. Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Υπ. Εξωτερικών, κα. Έχει συνιδρύσει το πρώτο Κοινωνικό Φαρμακείο της χώρας. Τροφοδοτεί με υγειονομικό υλικό πολλά ιδρύματα και χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Έχει πραγματοποιήσει 86 αποστολές σε 36 χώρες.

Τα γραφεία λειτουργούν στην Χαλκοκονδύλη 1 Αθήνα 10677
Τηλ./Φαξ: 210-3816720 e-mail: worldpharmacists@yahoo.com

Υπεύθυνοι επικοινωνίας με τους πολίτες: Σπύρος Σερεμίδης (6945434005)
Θωμάς Μπαμπάλης (6974406646) και Δώρα Μανωλάκου (6974904855).

Για την δομή αλλά και τις δράσεις των «ΦτΚ» μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Οργάνωσης www.worldpharmacists.org