Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Επιστολή του ΔΑΣ προς τους δημοτικούς συμβούλους





Κυρίες και κύριοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
 
Έχοντας στα χέρια μας την τεχνική έκθεση της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου η οποία αφορά στο 15ο θέμα της 8ης τακτικής σας συνεδρίασης την Δευτέρα 11 Απριλίου με γενικό τίτλο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ "ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ", ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την δική μας οπτική γωνία επί του θέματος. 

Η προσπάθεια αναγραφής κονδυλίου από την Περιφέρεια για εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο "ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ" ξεκινούν πολλά χρόνια πίσω, από τον αείμνηστο πρόεδρο του ΔΑΣ Δραπετσώνας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ με στόχο την δημιουργία πρόσθετου αγωνιστικού χώρου με την μορφή «μπαλονιού» ως άμεση, φτηνή λύση στον δυτικό ακάλυπτο χώρο του Γυμναστηρίου που θα ικανοποιούσε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε αθλητικούς χώρους του δήμου μας. 

Συγκεκριμένα, θα κάλυπτε ικανοποιητικά τις ανάγκες ενόργανης γυμναστικής και τραμπολίνο και θα απελευθέρωνε πολλές αντίστοιχες αθλητικές ώρες από το γυμναστήριο. Όπως γνωρίζετε από την πείρα σας και από τις σχέσεις σας με αθλητικά σωματεία αλλά και από τις αθλητικές δραστηριότητες του ίδιου του δήμου, η γκρίνια από την έλλειψη αθλητικών χώρων που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων του δήμου μας κάθε χρόνο είναι εντελώς ψυχοφθόρες. Έτσι κάθε προσπάθεια εύρεσης νέων χώρων, λογικά είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.
 
Η εκτίμηση μας μετά από έρευνα αγοράς για την εγκατάσταση «μπαλονιού» ήταν ότι το κόστος θα κυμαινόταν περίπου στις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσόν θα μπορούσε να διατεθεί για επισκευές του Γυμναστήριου με προτεραιότητα την οροφή όπου σε διάφορα σημεία έχει τρυπήσει με αποτέλεσμα να πλημυρίζει εσωτερικά το γήπεδο ειδικά σε έντονα αλλά ακόμη και ήπια καιρικά φαινόμενα.
Παρά τις πολλές συζητήσεις μας με την δημοτική αρχή επ’ αυτού του θέματος στην προσπάθεια μας να την πείσουμε για την αναγκαιότητα του έργου, στην τεχνική έκθεση η εγκατάσταση του μπαλονιού δεν περιλαμβάνεται. Μας είχε ενημερώσει ότι βλέπει μεν θετικά το αίτημα, θα ακολουθούσε όμως το πόρισμα της τεχνικής υπηρεσίας η οποία μιας εξαρχής (από την προηγούμενη δημοτική αρχή) δεν έβλεπε θετικά την εγκατάσταση μπαλονιού και προτιμούσε να τοποθετεί ως προτεραιότητα την πλήρη αντικατάσταση της οροφής. 

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι
Ο ΔΑΣ αγωνίζεται να βολέψει τα 100 παιδιά των αγωνιστικών αθλημάτων της ρυθμικής γυμναστικής και του τραμπολίνο τα οποία κάθε χρόνο συγκαταλέγονται στους πρωταθλητές Ελλάδας και τα επιπλέον 200 παιδιά των ακαδημιών κάτω από αντίξοες συνθήκες,. Σκεφτείτε ότι κατά την διάρκεια προπονήσεων ή και αγώνων στον αγωνιστικό χώρο, κάποια μικρά παιδιά προπονούνται στο τραμπολίνο με συνεχή τον κίνδυνο να αποπροσανατολιστούν από την φασαρία των κερκίδων.
Οι εθελοντές του ΔΑΣ, ευρισκόμενοι καθημερινά στα γυμναστήρια για πολλές ώρες γνωρίζουν και το παραμικρό πρόβλημα των χώρων, γι αυτό και η επιμονή και υπομονή του αείμνηστου προέδρου μας Αριστείδη Παπαμιχαήλ κατέληξε στον καταλληλότερο σχεδιασμό και χρηματοδότηση από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής μας.
 
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε, η λύση «μπαλόνι» είναι μια εύχρηστη, οικονομική και γρήγορη λύση που καλύπτει άμεσες ανάγκες αθλητικών χώρων τώρα πια σε όλη την Ελλάδα. (Οι φωτογραφίες είναι από Δημοτικό χώρο Χαϊδαρίου, Ζηρίνειο και Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν δεκάδες ακόμη σε διάφορες περιοχές).

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Στο ενημερωτικό μας σημείωμα που έχετε στα χέρια σας δεν αντιδικούμε με την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Εμείς έχουμε κατά νου το συμφέρον των μικρών και νεαρών συμπολιτών μας, η τεχνική υπηρεσία προτάσσει την τεχνοκρατική σκοπιμότητα.
Έχουμε κατά νου, ότι οι ενδιαφερόμενοι θεσμοί (σωματεία-δημοτική αρχή επί του συγκεκριμένου) καθορίζουν τις ανάγκες και οι υπηρεσίες βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Το ανάποδο διαφεύγει της λογικής μας.
Γι αυτό κάνουμε έκκληση στον ορθολογισμό σας, και σας καλούμε να απορρίψετε την έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας, να ζητήσετε από την δημοτική αρχή να θέσει η ίδια το αναγκαίο σε προτεραιότητα και να ζητήσει εκ νέου από την τεχνική υπηρεσία να βρει την καλύτερη δυνατή λύση, που ικανοποιεί τις ανάγκες των μικρών συμπολιτών μας. Να περιλάβει στην έκθεση της την κατασκευή του «μπαλονιού» και το υπόλοιπο του κονδυλίου να διατεθεί με οικονομικότερους όρους στις σχεδιαζόμενες επισκευές. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς  ΔΑΣ Δραπετσώνας