Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Νέο(!) δελτίο τύπου για τα 6.800.000 ευρώ!

Συνεχίζεται "το σήριαλ" με τα δελτία τύπου για τα 6.800.000 ευρώ που πήρε ο Δήμος από τον ΟΛΠ (είναι πολλά τα λεφτά...).

Σήμερα μάθαμε ότι μπήκαν τα λεφτά στο ταμείο και "είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτό". Ακόμα, ότι η δημοτική αρχή αγωνίστηκε (καλό ήταν να αναφερόταν και ο τρόπος) "για να μπει η πρόταση ότι αυτή η απαράδεκτη ρύθμιση (της μη καταβολής τελών από εδώ και πέρα) δεν αφορά τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις" και προφανώς, για να κρατηθούν οι αναγκαίες ισορροπίες, μάθαμε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες «πάλεψαν» για να συγκεντρώσουν τα αναγκαία στοιχεία τα οποία αξιοποίησε με επιστημονικό τρόπο η νομική υπηρεσία!
...Ενημέρωση και επικοινωνία, πολιτική επικοινωνία. Οι φορείς και τα πρόσωπα που ασκούν πολιτική συνηθίζουν να απευθύνονται, είτε με το έργο, είτε με τις θέσεις τους, είτε με τις «επιτυχίες» τους, σε πολλούς τόνους και με διαφορετικές αποχρώσεις, στο λαό για να στείλουν το μήνυμα τους να «σηκώσουν» ένα θέμα και ο λαός να το κατανοήσει. Δουλειά της επικοινωνίας είναι να δίνει έμφαση σε δυνατά σημεία (ακόμη και η επιταγή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο) και στόχος να συσπειρώνονται οι «μαντρωμένοι» ψηφοφόροι και ο λαός να είναι «ζεστός» όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. 
Μάλλον «παλιά κόλπα», επικοινωνία του χθες λέγαμε κάποτε, άλλωστε έτσι γινόταν τόσα χρόνια! Το τελικό αποτέλεσμα για το κοινό καλό το οποίο φτάνει προς τα κάτω, η απεξάρτηση από παλιές πολιτικές τακτικές, η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση στις διακηρυγμένες θέσεις, οι μικρές λύσεις στη δύσκολη καθημερινότητα πολλές φορές έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Από εδώ και πέρα, με την ανέλπιστη οικονομική ανάσα, καλό και ενδιαφέρον θα ήταν, η επόμενη ενημέρωση να αφιερωθεί στην αξιοποίηση των χρημάτων (αναλυτικά και με χρονοδιαγράμματα). Π.χ. Θα ενισχυθούν οι παιδικοί σταθμοί, θα συντηρηθούν και θα ενισχυθούν οι υποδομές τους ενόψει της νέας χρονιάς, θα παρέχονται δωρεάν προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού, θα μειωθεί το ακριβό αντίτιμο της χρήσης του δημοτικού κολυμβητηρίου, θα  ανανεωθεί και να συντηρηθεί το πράσινο της πόλης (πάρκο δεν είναι μόνο το Σελεπίτσαρι), θα πηγαίνουν συνεργεία στα σχολεία και να λύνουν εύκολα και γρήγορα μικρά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα, θα δοθούν χρήματα για να ζωντανέψει η ρημαγμένη ΝΑΦΘΑ (πληγή για την πόλη), θα δοθούν χρήματα για να γίνει το πολύκεντρο στο χώρο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου ή θα μείνει κι αυτό ως αστείο όπως "η υπογειοποίηση της Λαμπράκη" που σημάδεψε τη θητεία της πρώην δημοτικής αρχής, θα δοθούν χρήματα για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι με «σχέσεις γαλέρας», θα...;

 

Το δελτίο τύπου του Δήμου:
«Μπήκαν στο ταμείο του δήμου τα οφειλόμενα του ΟΛΠ» Σήμερα μπήκαν στο ταμείο του δήμου 6.800.000 ευρώ. Χρήματα που τα έχει ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποι της, σε αντίθεση με την COSCO που εκτός από το ότι έχει στα χέρια της πια ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και καρπώνεται κοντά στα 60.000.000 που βρίσκονται στα ταμεία του ΟΛΠ. 

Είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη του δήμου. Μια νίκη που ήρθε μετά από μια συντονισμένη και καλά μελετημένη προσπάθεια δημοτικής αρχής και εργαζομένων. Σε νομοθέτημα που πέρασε από την Ελληνική Βουλή το Δεκέμβρη και που από δω και πέρα απαλλάσσει την COSCO από την υποχρέωση να πληρώσει ανταποδοτικά τέλη, σε αντίθεση από το φτωχό συμπολίτη μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει αλλιώς θα του κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Η δημοτική αρχή αγωνίστηκε για να μπει η πρόταση ότι αυτή η απαράδεκτη ρύθμιση δεν αφορά τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αναγκάζοντας έτσι τους Κινέζους να πληρώσουν. Η δημοτική αρχή με την απόφαση της να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΟΛΠ προχώρησε με επιθετικό τρόπο τις διεκδικήσεις της αναγκάζοντας τη Διοίκηση του ΟΛΠ να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και να χάσει. 

Η δημοτική αρχή εμπιστεύτηκε τους εργαζόμενους του δήμου και έδωσε τη μάχη μαζί τους γιατί πιστεύει βαθιά ότι τις μεγάλες μάχες δεν τις κερδίζουν μόνο τα δικηγορικά γραφεία και οι συνεργάτες, αλλά μπορούν να τις κερδίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου όταν στηριχτούν. Αυτές οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής δεν θα είχαν κανένα θετικό αποτέλεσμα αν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου δεν πάλευαν να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που ήταν απαραίτητα και αν η νομική υπηρεσία του Δήμου δεν αξιοποιούσε με επιστημονικό τρόπο τα στοιχεία που είχε στα χέρια της για να συντάξει μια απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη που οδήγησε σε ήττα τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που υπερασπίζονταν τα συμφέροντα της COSCO .Τους ευχαριστούμε. 
Από δω και πέρα με τον ίδιο τρόπο δημοτική αρχή και εργαζόμενοι θα στραφούν και απέναντι στους άλλους <<παντοδύναμους>> ιδιώτες που πληγώνουν την πόλη με τις δραστηριότητες τους, χωρίς να αποδίδουν σε αυτήν όσα της οφείλουν.