Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

"Προβλήματα συνοχής"

Ούτε ο πιο ευφάνταστος νους μπορούσε να προβλέψει τι θα γινόταν στην ομάδα που διοικεί μόλις το δεύτερο χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας.
Η «ενεργός συμμετοχή» του επικεφαλής σε εκδήλωση κόμματος, έκανε συμβούλους και μη από «δυο χωριά χωριάτες»! 
 Με μιας ξεχάστηκαν οι κοινοί αγώνες, η κοινή αντίληψη ότι αποτελούν ομάδα, η αλληλεπίδραση με σκοπό την επίτευξη των κοινών στόχων. Δυστυχώς η άλλοτε κραταιά ομάδα χωρίστηκε σε τρία κομμάτια!

Υπάρχουν πολλά παράπονα από την κυρίαρχη δύναμη που αποτελεί την ομάδα διοίκησης τουλάχιστον σε επιρροή στην κοινωνία, η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί σε θέσεις διοίκησης στο βαθμό που θα ήθελε, και η οποία δηλώνει ότι δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ποιος έβαλε πλάτη για να πάρουν τη νίκη και την εξουσία.
Ακόμα υπάρχουν παράπονα και από την άλλη πλευρά! Η άλλη πλευρά θεωρεί υποβάθμιση την επιλογή τα μέλη της διοίκησης να μην καθίσουν στην πρώτη σειρά του θεάτρου, αλλά να κρυφτούν στην τρίτη, ενώ σε κάθε άλλη εκδήλωση, ακόμα και του συλλόγου «Η εγκαταλειμμένη Χαραυγή», κάθονται μπροστά - μπροστά!
Και τέλος υπάρχει μουρμούρα από μια μικρή ομάδα, η οποία απέχει διακριτικά από τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ισχυρίζεται ότι μόνο οι κοινωνικοί αγώνες και όχι το ευκαιριακό στρογγυλοκάθισμα σε καρέκλες κάθε λογής εκδηλώσεων θα βοηθήσουν για να εδραιωθεί η δημοτική αρχή και να ξεπεταχτεί η δυναμική της δημοκρατικής ανατροπής. Χαμός!
Βεβαίως είναι απολύτως φυσικό για μια δημοτική αρχή να δοκιμάζει πράγματα και να μαθαίνει μόνο από τον εαυτό της, όπως είναι απολύτως φυσικό πρώτη αυτού του μήνα να γράφεται και καμία λέξη παραπάνω, γιατί ως γνωστόν, αυτό που είναι πάντα ορατό είναι αυτό που δεν μπορούμε ποτέ ούτε να το γνωρίσουμε σε βάθος, ούτε να το δούμε αληθινά!
Καλό μήνα