Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Οι προτάσεις του Δήμου για την "Ανάπλαση"

Η διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας αυτή τη φορά είναι έτοιμη! Ετοίμασε για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 9-3-2015 εισήγηση, όπου μεταξύ άλλων περλαμβάνει ένα μεγάλο πακέτο προτάσεων με πρωτοβουλίες και δράσεις οι οποίες θα γίνουν στην περιοχή και ως στόχο θα έχουν τη διεκδίκηση της περιοχής της πρώην λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας και τη μετατροπή της σε περιοχή εκτεταμένου πρασίνου με χρήσεις και δραστηριότητες που θα αφορούν αθλητισμό, πολιτισμό, εκπαίδευση, υγεία, αναψυχή. 
Οπωσδήποτε, οι προτάσεις αυτές, είναι ένα σημαντικό βήμα, ένα καλό ξεκίνημα!    
Εάν στις προτάσεις και στο σχέδιο απόφασης (εδώ), υπήρχαν καταγραμμένες, με χρονοδιάγραμμα, και οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες προς υπουργεία, βουλευτές, υπουργεία κλπ, το πακέτο της εισήγησης θα ήταν ολοκληρωμένο! 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ
4-5 Απρίλη :  Διήμερο παρέμβασης με τους μαζικούς φορείς στο χώρο της ανάπλασης.
1η μέρα : Διαμόρφωση ( στρώσιμο)  της περιοχής που επιδιώκουμε να απαλλοτριώσουμε, από την είσοδο μέχρι την καντίνα και τη δενδροφύτευση που κάναμε και μπάζωμα κάποιων επικίνδυνων σημείων για εξασφάλιση της ασφάλειας των επισκεπτών.
2η μέρα : Καθαρισμός πλατείας Εργατιάς και διάνοιξη πεζοδρόμου μέχρι τον όρμο σφαγείων.
Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν με τα μηχανήματα του δήμου και ίσως ενίσχυση από μηχανήματα των γύρω δήμων.
Για να υπάρχει κλίμα διεκδίκησης, αλλά και γιορτής, να υπάρχουν πανώ που θα παραμείνουν στο χώρο, αλλά και μουσική, στήσιμο συλλογικής κουζίνας, σουβλάκια, κρασί κλπ.

Κυριακή 26 Απρίλη : Ιστορικός - πολιτικός - διεκδικητικός περίπατος με περιεχόμενο «βιομηχανία και άνθρωποι τον προηγούμενο αιώνα, το δικαίωμα στη ζωή για τους ανθρώπους της πόλης στο ξεκίνημα αυτού του αιώνα».
Αξιοποίηση αυτής της δράσης και κάθε δράσης στη συνέχεια για την επικοινωνιακή προβολή της υπόθεσης «ανάπλαση», κάνοντας έκκληση για τη δημιουργία «Λέσχης» υποστηρικτών της υπόθεσης «ανάπλαση».


Σάββατο 16 ή 24 Μάη : Εκδήλωση αφιερωμένη στον σκηνοθέτη, Θ. Αγγελόπουλο στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, στις σήραγγες της Δραπετσώνας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ταυτόχρονες προβολές μέσα στη σήραγγα, εικαστικές παρεμβάσεις, παρουσία ανθρώπων του κινηματογράφου με συζητήσεις και άλλες πιθανές δράσεις. Εκτός ότι είναι μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση, στοχεύουμε και στην επικοινωνιακή προβολή της υπόθεσης «ανάπλαση».


Παρασκευή 5 Ιούνη ( ημέρα περιβάλλοντος ) – Σάββατο 6 Ιούνη :  Μεγάλη συναυλία στο χώρο των Λιπασμάτων.
Να εξεταστεί η δυνατότητα,  για εκδρομή των σχολείων Α-βαθμιας και Β-βαθμιας, με εκδηλώσεις σε συνεργασία με οικολογικές – περιβαλλοντικές ομάδες και οργανώσεις. Δενδροφυτεύσεις και άλλες δράσεις θα διαμορφώσουν μια όμορφη μέρα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τους μαθητές και τη νεολαία. 
Ιούνης : Τοποθέτηση στο χώρο, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης μεγάλων καμβάδων  που θα αποτυπώνουν την πρότασή μας με εικόνες. Να επιδιώξουμε αντίστοιχες παρεμβάσεις και με Graffiti σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Όλη την καλοκαιρινή περίοδο : Κάλεσμα προς τους συλλόγους και τις συλλογικότητες της πόλης και παραχώρηση του χώρου για την ανάπτυξη δράσεων, εξασφαλίζοντας ο δήμος εξέδρα και ρεύμα.
Ποδηλατοδρομία (ανώμαλου δρόμου) σε όλο το παραλιακό τόξο, από τον Αγ. Διονύση μέχρι τη ΔΕΗ, μέσα από τους χώρους διεκδίκησης (θα γίνει άμεσα χρονικός προσδιορισμός).


Εκδήλωση συναυλία στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ ( Αγ. Διονύσης)  με την ίδια λογική της προβολής της ενιαίας διαμόρφωσης προς όφελος του λαού, του παραλιακού τόξου, από τον Αγ. Διονύση έως την ΔΕΗ  ( θα γίνει άμεσα χρονικός προσδιορισμός ).
Διάνοιξη διαδρομής, με χρήση δικών μας τεχνικών μέσων, για τη διοργάνωση τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη, του φθινοπωρινού λαϊκού ανώμαλου δρόμου (αφετηρία η παραλία Λιπασμάτων, διαδρομή μέχρι τη ΔΕΗ, λιμανάκι και επιστροφή ).


Τέλος Σεπτέμβρη - αρχές Οκτώβρη: Διοργάνωση ημερίδας για την προβολή της υπόθεσης «ανάπλαση» με κάλεσμα προς κινήματα, οργανώσεις, οργανισμούς και πρόσωπα πανελλαδικά αλλά αν υπάρχει πιθανότητα και διεθνή.
Για την υλοποίηση όλων αυτών χρειάζεται άμεσα εξασφάλιση ρεύματος και τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού.


Η "απόφαση - ψήφισμα" για την "Ανάπλαση"!