Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ "ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ"

Οι μαζικοί φορείς του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, οι οποίοι συμμετέχουν στο "Συντονιστικό αγώνα μαζικών φορέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας", καλούν φορείς και δημότες  

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ σε σύσκεψη-συζήτηση, ώστε να αποφασιστεί το πρόγραμμα δράσης για τη διεκδίκηση και Ανάπλαση του χώρου της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας!
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ" αναφέρει: 
 Σε συνέχεια των μέχρι τώρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το φλέγον θέμα της παραπέρα υποβάθμισης της περιοχής μας με τη λειτουργία καζανιών καυσίμων και την επικείμενη δημιουργία διυλιστηρίων.
 Σας καλούμε στην ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ και της ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ του ΠΕΙΡΑΙΑ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

Θέμα θα είναι ο παραπέρα συντονισμός της δράσης μας με στόχο:
1) Να καταργηθεί η απόφαση Μανιάτη που δίνει το δικαίωμα βιομηχανικών χρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Λιμανιού του Πειραιά, και συγκεκριμένα στο χώρο των πρώην «ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ» θυσιάζοντας τη ζωή και το μέλλον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο βωμό του κέρδους καθώς και το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που χαρακτηρίζει ξανά την περιοχή ως βιομηχανική.
2) Οργάνωση της πάλης μας για να αποδοθεί ο χώρος αυτός, στους κατοίκους της περιοχής, και ανάλογη αξιοποίησή του προς όφελός τους.
3) Πλαίσιο διεκδικήσεων στους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμο, ΟΛΠ κλπ) ώστε να γίνουν δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.