Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Do it like Vaxevanis! του Πιτσιρίκου

από το άρθρο του Πιτσιρίκου
...
Το τέταρτο που πέτυχε ο Βαξεβάνης ήταν να ξεβρακώσει όλους τους ξεπουλημένους συναδέλφους του.
Πραγματικά, ήταν σοκαριστικό –αλλά και υπέροχο- να οδηγείται ένας δημοσιογράφος στο δικαστήριο επειδή έκανε τη δουλειά του σωστά και έφερε στο φως τη λίστα που «έψαχναν» όλοι οι δημοσιογράφοι, να είναι πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ, να τσακώνονται οι πιο έγκυρες εφημερίδες του κόσμου και τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα για να φιλοξενήσουν ένα άρθρο ή μια δήλωση του Βαξεβάνη, και, από την άλλη, να βλέπεις σχεδόν όλες τις δημοσιογραφικές φίρμες της χώρας να μην μπορούν να πουν ούτε το όνομά του.
Κάποια γελοία παπαγαλάκια μάλιστα έσπευσαν την επόμενη κιόλας ημέρα της εντολής σύλληψης του Βαξεβάνη –και ενώ δεν είχε συλληφθεί ακόμα- να αρθρογραφήσουν για το «έγκλημα» του συναδέλφου τους.
Τραγική η θέση και των «ταπεινών» συναδέλφων του Βαξεβάνη. Οι κακομοίρηδες –με κάποιες λιγοστές εξαιρέσεις- δεν τόλμησαν από τον φόβο τους να αρθρώσουν ούτε μια λέξη υπέρ του συναδέλφου τους. Βέβαια, δυο μέρες μετά που υπήρξε κίνδυνος να πάει το ταμείο τους στον ΕΟΠΥΥ, έγιναν όλοι Τσε Γκεβάρα και σκάσανε μύτη στο Σύνταγμα με το μαχαίρι στα δόντια.

Και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να καθαρίσουν τον κλάδο τους αλλά τι να καθαρίσουν που, αν καθαρίσουν πραγματικά τον κλάδο τους, θα μείνουν διακόσιοι δημοσιογράφοι. Τους βλέπεις εκεί ακόμα και τώρα να προσπαθούν να γαντζωθούν με νύχια και με δόντια στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ που σύντομα δεν θα υπάρχουν. 
Είναι για λύπηση. Κρίμα, γιατί η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα για τους καλύτερους. Ολόκληρο το άρθροDo it like Vaxevanis! του Πιτσιρίκου