Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

"Φέρτε δασκάλους στο Κερατσίνι..."


  
Την Πέμπτη 22-11-2012 οι  Σύλλογοι Γονέων  των 13ου & 21ου Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου με τη συμμετοχή πολλών γονέων, φορέων της Χαραυγής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πειραιά "η Πρόοδος" και με κεντρικό σύνθημα "Φέρτε δασκάλους στο Κερατσίνι..."
απέκλεισαν συμβολικά  για μία ώρα την γωνία Βοσπόρου & Παλαιολόγου για να κάνουν γνωστό το αίτημα τους και να έρθουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, ώστε να λειτουργήσουν τα  σχολεία με πλήρες πρόγραμμα.

Το γεγονός "πέρασε στα ψιλά", μιας και κανένα από τα μέσα ενημέρωσης δεν ασχολήθηκε με ένα σχολείο στο Κερατσίνι που δεν έχει εκπαιδευτικούς και κανένας τοπικός φορέας δεν έδωσε τη σημασία που θα έπρεπε, αν και προεκλογικά όλοι έλεγαν ότι η εκπαίδευση είναι πρώτη προτεραιότητα.

Σήμερα οι Σύλλογοι Γονέων επανέρχονται και με επιστολή τους, ζητούν από τους βουλευτές της Β΄Πειραιά να πάρουν θέση, να αναδείξουν και να λύσουν το πρόβλημα και να εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση όλων των παιδιών, άλλωστε φόρους πληρώνουν και μάλιστα πολλούς και οι φόροι που πληρώνουν δεν είναι β΄ κατηγορίας, ώστε να έχουν τέτοια αντιμετώπιση.

Αναλυτικά η επιστολή προς τους Βουλευτές

<ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                           
  Προς :  κ.κ.Βουλευτές Β’ Περιφέρειας Πειραιά
13ΟΥ ΚΑΙ 21ΟΥ ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ          
Κων/νου Παλαιολόγου & Βοσπόρου                                        
Χαραυγή – Κερατσίνι 187 55                                                           
Κοιν. : ΜΜΕ,    κ. Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας,   Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-   Δραπετσώνας

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων τα σχολεία μας δεν λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα, γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας, εκπαιδευτικός δεύτερης ξένης γλώσσας, μουσικός, γυμναστής, όλες οι ειδικότητες του ολοήμερου προγράμματος, καθώς και παράλληλη στήριξη μαθητή που έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΕΔΔΥ.    

Όπως μας ενημέρωσε αιρετός  των εκπαιδευτικών «οι προσλήψεις των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν σταματήσει, αφού οι πιστώσεις που έχουν απομείνει δεν ξεπερνούν τις 200 για όλες τις ειδικότητες και οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ γίνονται με το σταγονόμετρο και μόνο για σχολεία ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα).   
Έπειτα από επανειλημμένες κρούσεις στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το πρόβλημα παραμένει λόγω αδυναμίας του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα κενά αυτά. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε αδιέξοδο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου μας την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 για μία ώρα.

Το Κερατσίνι και ειδικά η περιοχή της Χαραυγής αντιμετωπίζεται ως  μια υποβαθμισμένη περιοχή, καθώς διαρκώς επιλέγεται ως «σκουπιδοτενεκές» του λεκανοπεδίου (Δ.Ε.Η, Ψυτάλλεια, Ιχθυόσκαλα, απόβλητα, κ.ά.) και τώρα στερείται των αυτονόητων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ζητούμε τη στήριξή σας. Παρακαλούμε να αναδείξετε το πρόβλημά μας και περιμένουμε έμπρακτα τη βοήθειά σας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δ.Σ. Κερατσινίου,
Η Πρόεδρος                                                                                                              Η Γεν. Γραμματέας
Λέσλυ Κουντούρη                                                                                                     Ελένη Πιστολή
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δ.Σ. Κερατσινίου,
Η Πρόεδρος                                                                                                             Η Γεν. Γραμματέας
Μαίρη Γκίκα                                                                                                             Μάγδα Τσολάκου>