Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Χρήματα στους Δήμους για συντήρηση και επισκευή των σχολείων

Για συντήρηση και επισκευή των σχολείων το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ (ΣΑΤΑ) κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες για επισκευές των σχολείων.


73.110,00 θα δοθούν στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το ποσό για επισκευές είναι μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν και τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. 
  Οι κυριότερες εργασίες που ζητούν τα σχολεία είναι οι εξής: Επισκευές στους χώρους υγιεινής, μονώσεις ταρατσών και αποκατάσταση επικίνδυνων σημείων. Ακόμα βάψιμο στις αίθουσες και στους διαδρόμους των σχολικών μονάδων αλλά και επισκευές στις αθλοπαιδιές, όπως σπασμένες μπασκέτες, χαλασμένα γήπεδα, τα οποία χρειάζονται άμεσα επισκευή, αφενός για να μπορούν να αθλούνται οι μαθητές και αφετέρου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων. Πρόκειται για εργασίες αναγκαίες για ένα σχολείο.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα γίνουν επισκευές στα σχολεία, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, καθώς επίσης ότι θα ανακοινωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα σε ποια σχολεία θα γίνουν επισκευές!