Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τι γίνεται με την Επιτροπή "λύσης" της ΔΗΚΕΠΑ;

Τι γίνεται με την Επιτροπή  "λύσης" της ΔΗΚΕΠΑ; 

Πέρασε περίπου ένας μήνας όταν μετά βαΐων και κλάδων  ψηφίστηκε η πρόταση για Επιτροπή «λύσης» της ΔΗΚΕΠΑ με συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή. Η επιτροπή συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση για μία φορά και έκτοτε αγνοείται η τύχη της!

Το περίεργο είναι ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συγκρότηση της επιτροπής, όλοι επιχειρηματολόγησαν υπέρ των γρήγορων διαδικασιών μιας και ο χρόνος για να σωθεί ό,τι σώζεται ήταν εξαιρετικά περιορισμένος.
Βέβαια προέκυψαν τα τελευταία μέτρα της «τρόικα» για απολύσεις από τους ΟΤΑ με την γενικότερη αναστάτωση στους Δήμους, αλλά δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για μη συνεδρίαση της επιτροπής!
Σήμερα  ένα μήνα περίπου μετά, τίποτα δεν κινείται. Ο Ζαχ. Ζούπης, λίγες μέρες πριν, με επιστολή του ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της επιτροπής αλλά δε μάθαμε την τύχη της επιστολής και τη συνέχεια! 
 Η Δημοτική Αρχή οφείλει, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακοινώσει γιατί δεν υλοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τι έχει προκύψει, αν έχει προκύψει και τι τελικά σκέφτεται να πράξει. Θα αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους ή θα πάρει αποφάσεις;
Άραγε βρέθηκε λύση για την επιβίωση της εταιρείας ή όλοι «το πήραν απόφαση» ότι η ΔΗΚΕΠΑ μας τελείωσε;

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειραματισμούς. Όλοι ας βάλουν το δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και ας δώσουν λύση ή ας πουν την αλήθεια στους ανθρώπους που αγωνιούν...


ΥΓ. Επειδή δεχτήκαμε κάποιο σχόλιο για τη φράση :"επί τον τύπον των ήλων", μια μικρή επεξήγηση.
ήλος: το καρφί. Σήμερα χρησιμοποιείται συνήθως στη φράση «θέτω τον δάκτυλον επί (εις) τον τύπον των ήλων»= στο αποτύπωμα των καρφιών (πάνω στο σώμα του Χριστού), που μεταφορικά σημαίνει στο σημείο, στο θέμα που κυρίως ενοχλεί. Δηλαδή, σήμερα η φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά, για να δηλώσει την πρόθεση των ομιλητών να μπουν στην ουσία ενός ζητήματος, ν’ αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα άμεσα και ευθέως.