Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Kόντρα στο... πνεύμα των Χριστουγέννων οι δήμαρχοι!

Μετά τα τελευταία γεγονότα την παραμονή των Χριστουγέννων (αλληλομηνύσεις μεταξύ των δύο δημάρχων) σε άσχημο κλίμα θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο γήπεδο μπάσκετ του Κερατσινίου. Μετά το αστυνομικό τμήμα σε ένα "γήπεδο" θα βρεθούν πολύ κοντά οι δύο δήμαρχοι με φίλους και γνωστούς!

 Η επιλογή του γηπέδου ως χώρου ορκωμοσίας προβλημάτισε πολλούς πολίτες του Κερατσινίου.
Ο νόμος προβλέπει (Άρθρο 52  παρ. 2 του Ν.3852/2010) ότι η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση και η παράγραφος 2 της εγκυκλίου 41/αριθμ. πρωτ. 71351/14.12.2010 για την ιδιαίτερη περίπτωση, για την εκτός δημοτικού καταστήματος τελετή, απαιτεί να αιτιολογηθεί η επιλογή χώρου διάφορου του δημοτικού καταστήματος για την τέλεση στο πρακτικό της ορκωμοσίας.
 Πληροφορηθήκαμε ότι επιλέχτηκε ο χώρος  γιατί ήταν πολλοί οι δημοτικοί σύμβουλοι, και δε θα χωρούσαν με τους συγγενείς και φίλους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει βέβαια και το παράδειγμα του  Δήμου Νίκαιας - Ρέντη,  με 45 Δημοτικούς συμβούλους, που επέλεξε το δημοτικό θέατρο μιας και είχε την υποδομή και δεν θα επιβαρυνόταν με επιπλέον έξοδα ο δήμος. 
 Σε κάθε περίπτωση η ορκωμοσία, είναι εσωτερικής (Δημοτικής) φύσης πράξη, είμαστε σε εποχή σκληρής λιτότητας και ο Δήμος μας στα οικονομικά δεν είναι και στα καλύτερα του.  
Μια σεμνή - οικονομική τελετή θα ταίριαζε στην περίσταση και θα σηματοδοτούσε τη διάθεση για πολύ δουλειά ουσίας και λιγότερες εκδηλώσεις εντυπώσεων.