Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Συνεδριάζει το δημ. Συμβούλιο: "θα συζητηθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα για τους εργαζόμενους..."


Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" ενημερώνει για ένα σημαντικό θέμα που συζητιέται σήμερα, 8-05-2023 στο δημοτικό συμβούλιο και αφορά την τύχη των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί στην περίοδο της πανδημίας "
με συμβάσεις covid19"!
Το θέμα είναι σημαντικό γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να αποφασίσουν, εάν θα  ψηφίσουν να γίνει έφεση εναντίον της απόφασης του πρωτοδικείου  που τους επανέφερε στην εργασία (νόμος Βορίδη) ή θα αποφασίσουν να μην ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου!
Πραγματικά δύσκολη απόφαση, πολύ δύσκολο το έργο των δημοτικών συμβούλων, από τη μια είναι οι εργαζόμενοι, η εργασία, η ζωή και από την άλλη η νομοθεσία! 
Πάντως η "Λαϊκή Συσπείρωση" παίρνει ξεκάθαρη θέση και ζητά από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να μην ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο ενάντια στην απόφαση του πρωτοδικείου! 
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, κανένας δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του άλλου!


 Η συνεδρίαση stiw 19.00μ.μ. από το κανάλι του δήμου στο YouTube  εδώ

<  Αναλυτικά η ανακοίνωση "Λαϊκής Συσπείρωσης"αναφέρει:

Να μην ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο ενάντια στους εργαζόμενους του Δήμου.

Στο δημοτικό συμβούλιο (8.5.202)Κερατσινίου-Δραπετσώνας συζητιέται ένα πολύ σοβαρό θέμα για τους εργαζόμενους με συμβάσεις covid του δήμου μας. Οι συνάδελφοι κέρδισαν πρωτόδικα την παραμονή τους στην εργασία τους. 

Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει απόφαση ώστε να μην ασκηθούν περαιτέρω ένδικα μέσα πού να ανατρέπουν αυτή την απόφαση του δικαστηρίου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη λαϊκή συσπείρωση σταθερά και αταλάντευτα θα σταθούμε για άλλη μία φορά στο πλάι των εργαζομένων. Θα ψηφίσουμε κατά της άσκησης έφεσης κόντρα στο νόμο Βορίδη, κόντρα συνολικά στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά επιβάλλουν την εργασιακή ομηρία χιλιάδων εργαζομένων με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουμε ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αυτό το δικαίωμα μας δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει, θα το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας στους δρόμους.
Η σημερινή κυβέρνηση στο δρόμο των προηγούμενων έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την κατάσταση. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία, εγκλωβισμένοι σε πολιτικά τερτίπια της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
Πάμε κόντρα στους νόμους τους, στις κυβερνήσεις τους, στις πολιτικές τους. Υψώνουμε το ανάστημα μας με ένα πιο δυνατό κίνημα, ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού.

Απαιτούμε
-Να μην ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο ενάντια στους εργαζόμενους.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.
-Να καταργηθούν ο νόμος Βορίδη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.>


...
8-05-2023
Ημερήσια διάταξη
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ Ή ΜΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 340/3.4.2023 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ) (ΥΠ΄ΑΡ. 129-2023 ΑΠΟΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ)