Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση: για τους συμβασιούχους... "Οι μάσκες έπεσαν!"


<Οι μάσκες έπεσαν!!

Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Βρεττάκου(ΣΥΡΙΖΑ), οι παρατάξεις Διαλινάκη(ΝΔ), Δατσέρη(ΠΑΣΟΚ), Δαβιώτη(ΝΔ) και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εφαρμόζοντας τον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ και του Βορίδη στέλνουν75 εργαζόμενους που εργάζονταν με συμβάσεις (covid-19) ξανά στα δικαστήρια καταθέτοντας έφεση ενάντια στην θετική πρωτόδικη απόφαση που τους κράταγε στη δουλειά. Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Τσιρίδη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) απουσίαζαν, ενώ ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καμά (ΠΑΣΟΚ) ψήφισε και αυτός υπέρ της έφεσης.

Είναι το λιγότερο ντροπιαστική η στάση και η πολιτική θέση της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, που όπως είπε ψηφίζει κατά συνείδηση!!(10 από τους 16 παρόντες δημοτικούς συμβούλους της ψήφισαν υπέρ της έφεσης) και δεν στήριξε τους εργαζόμενους, στο δικαίωμα τους στην εργασία. Πιστοί στην πολιτική που πρεσβεύουν και όλοι οι υπόλοιποι, έδωσαν μαζί το πράσινο φως στα δικαστήρια, αξιοποιώντας τους νόμους του εχθρικού αστικού κράτους για τους εργαζόμενους, να τους στερήσουν το δικαίωμα στην εργασία.

Κανείς από τους 19 δημοτικούς συμβούλους δεν ήθελε και δεν μπόρεσε να πράξει το αυτονόητο καθήκον, απέναντι στην πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πολιτική που επιβάλει και διατηρεί τον θεσμό των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, όπως αυτές του covid-19, που τους κρατά όμηρους, έρμαια στις κυβερνητικές, περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Αυτή η πολιτική που όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ συμφωνούν, είναι η επίσημη πολιτική της Ε.Ε. για την ευελιξία των όρων εργασίας σε αντίθεση με την ανάγκη μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου αλλά και συνειδητοποίησης ότι δεν υπάρχουν επίδοξοι σωτήρες και μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με πιο ισχυρό το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μάη. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εναντιώνεται σ’ αυτές τις πολιτικές, που παλεύει μαζί με τον λαό μέσα από τα εργατικά σωματεία για να μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να επιβάλουν το δίκιο τους απέναντι σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει την επομένη, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου Δραπετσώνας, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σταθήκαμε αταλάντευτα υπέρ της θέσης για μη άσκηση έφεσης. 
Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, η κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων και η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου με αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και η επιστροφή των παρακρατηθεντων πόρων από το κράτος είναι αδιαπραγμάτευτα.