Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Αίτημα εκτός ημερησίας διάταξης: «...ανάκληση της απόφασης 153/23 του Δημοτικού Συμβουλίου"

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου τις προηγούμενες μέρες ως απάντηση στην άσκηση έφεσης της δημοτικής αρχής και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου ενάντια στο δικαίωμα στην εργασία πρέπει να δυναμώσουν.
Αξιοποιώντας τους νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, η δημοτική αρχή στέλνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που πρωτόδικα κέρδισαν την παραμονή τους στη δουλειά και το ίδιο ετοιμάζεται να πράξει και με άλλους που λήγουν οι συμβάσεις τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου-Δραπετσώνας θέτει στη 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/5/2023 στις 19.00 το απόγευμα στο δημαρχείο Κερατσινίου, εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα «την ανάκληση της απόφασης 153/23 του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά την άσκηση έφεσης ενάντια στην απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους με συμβάσεις covid που τους κρατούσε στη δουλειά».
Το αίτημα αυτό, μαζί με το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά αποφασίστηκε στη μαζικότερη των τελευταίων ετών γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.
Η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που απ’ ότι φαίνεται θα είναι και η επόμενη αλλά και όλων των κομμάτων που μέχρι σήμερα διατήρησαν τον θεσμό των συμβασιούχων, για να κρατάνε σε ομηρία χιλιάδες κόσμου πρέπει να καταδικαστεί.
Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση έστω και τώρα της απόφασης που σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους για να χάσουν την δουλειά τους.
Δηλώνουμε πως θα είμαστε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.