Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

«Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να Μείνει από Μένα»


ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Πόρνες στα Βούρλα ή Κάτι να Μείνει από Μένα» || "ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ" 1922 - 2022

Μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο-χρονικό της Τέτης Σώλου που ήδη βρίσκεται στην 2η έκδοσή του.
Ένα χρονικό «μετά μουσικής» αφιερωμένο με τρυφερότητα στην μνήμη των κοριτσιών, πολλές από αυτές προσφυγοπούλες αναγκεμένες, που πέρασαν από το «τεράστιο δημόσιο μπορντέλο στην Δραπετσώνα που έφτιαξε ο Δήμος Πειραιά και λειτούργησε υπό την προστασία του Κράτους και την περιφρούρηση της Αστυνομίας» από το 1873 που χτίστηκε μέχρι την τελική κατεδάφισή του εκατό χρόνια μετά, επί δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Οι δικές τους κραυγές και οι δικοί τους λυγμοί πλέκονται με τις σκιές, τις μουσικές και τις φωνές του Μάρκου, του Τούντα, του Δελιά, του Καρίπη, του Παπάζογλου, της Εσκενάζη, φτιάχνοντας το μωσαϊκό μιας εποχής που νομίζουμε πως χάθηκε, αλλά στην ουσία είναι πάντα εκεί, χαμένη μέσα σε όλους μας, χωρίς να ξέρουμε πώς και πού. Με αυτή την παράσταση θέλουμε να καταγραφεί και να μείνει στην συλλογική εθνική μνήμη και συνείδηση για πάντα.

Σε ρόλο αφηγήτριας η ίδια η συγγραφέας Τέτη Σώλου. Παίζουν και τραγουδούν οι: Κατερίνα Σκορδαλάκη, Αμαλία Αυγουστάκη, Ρουμπίνη Χονδρουδάκη. Επιλογή τραγουδιών, ενορχηστρώσεις, πιάνο επί σκηνής: Υβόνη Σιέμου. Θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.00
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (Μ. ΑΣΙΑΣ 24, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ)