Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Θα ανακληθεί η άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών...


Θα ανακληθεί προσωρινά (;) η άδεια που δόθηκε στις 28 Ιουλίου στην oil one για την εμπορία υγρών καυσίμων από δεξαμενή στην Δραπετσώνα, δήλωσε ο ΓΓ του υπουργείου στους κατοίκους που παραβρεθήκαν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις ηχηρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.

Στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα του πρώην δημαρχείου Δραπετσώνας, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Βερροιόπουλος, μετέφερε τη δέσμευση του υπουργού Γ. Σταθάκη, για την ανάκληση της άδειας που αφορά στην υφιστάμενη δεξαμενή Νο 14 που έχει χωρητικότητα 7.159.000 λίτρων πετρελαίου τύπου μαζούτ και βρίσκεται προς την πλευρά του κεντρικού οδικού της Δραπετσώνας.

Η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας πάρθηκε σε μια περίοδο που ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας προσπαθεί με παρεμβάσεις του να αναβαθμίσει την περιοχή της παραλιακής ζώνης των «Λιπασμάτων», με ήπιες χρήσεις αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και λίγες βδομάδες μετά την ολοκλήρωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ο Δήμος με όλες τις δυνάμεις του και μαζί με τους κατοίκους της πόλης, να μην επιτρέψει σε κανέναν να υποβαθμίσει την περιοχή και να καταστρέψει το μέλλον των επόμενων γενεών. 
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημάνθηκε ότι πρέπει άμεσα να γίνει έναρξη των διαδικασιών για την απομάκρυνση της Oil One, του τσιμεντάδικου και των Ελληνικών Καυσίμων.