Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Β' Πειραιά

Με κοινό στόχο την κατάρτιση ενός μακρόπνοου ολοκληρωμένου Σχεδίου για την ευρύτερη περιοχή της Β' Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, με τη συμμετοχή των δημάρχων Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτη, Περάματος Γ. Λαγουδάκη και επιστημονικών συνεργατών τους. 
Το Σχέδιο θα εξασφαλίζει για ολόκληρη την περιοχή ανάπτυξη, περιβαλλοντική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, είναι γνωστό ότι οι χερσαίοι δήμοι της Β' Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης με την ανεργία να ξεπερνάει κατά πολύ τον πανελλαδικό μέσο όρο και εκατοντάδες πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. 
Στο πλαίσιο μας νέας αντίληψης συντονισμένων παρεμβάσεων υπερτοπικού χαρακτήρα έχει ξεκινήσει αυτή η συντονισμένη προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο, που θα δώσει ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή σε κοινωνικό, αναπτυξιακό επίπεδο και στην ποιότητα ζωής. 
Στη συνάντηση της Δευτέρας έγινε μια αποτύπωση της μέχρι τώρα πορείας των εργασιών για τη σύνταξη του Σχεδίου, εξετάστηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων πρακτικών δυσκολιών και συμφωνήθηκε να γίνουν, από τους δήμους προτάσεις έργων και παρεμβάσεων, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης και να καθοριστούν οι προτεραιότητες.  εδώ