Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πρώτο μάθημα ...ένα απρόβλεπτο tango!..



 Καθηγητής του ΑΠΘ ξεκίνησε το πρώτο του μάθημα με ένα απρόβλεπτο tango!.. 
 Παρουσιάζουμε το βίντεο, και του ζητάμε να μας εξηγήσει πώς το εμπνεύστηκε...Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μάρκος Ασσαέλ (Χημικό Μηχανικό) ξεκίνησε το πρώτο μάθημα του εξαμήνου με πρωτότυπο τρόπο. lifo.gr 


 
 




Πέρσι...
κρυμμένη ανάμεσα στους υπόλοιπους φοιτητές ήταν η μέτζο σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου που διέκοψε τον καθηγητή σηκώνοντας το τηλέφωνό της. Ήταν μια έκπληξη για τους φοιτητές που στην αρχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει... 



Φέτος όμως, ο κ. Ασσαέλ δεν επανέλαβε την έκπληξη με την Κάρμεν, αλλά χόρεψε tango, υποστηρίζοντας πως στη ζωή υπάρχουν πολλά περισσότερα απ' τη Μηχανική. «Στη ζωή πρέπει να υπάρχει τρέλα» είπε και τα υπόλοιπα καταγράφηκαν στο παρακάτω βίντεο.

Η φετινή έναρξη του εξαμήνου: 



Ζήτησα απ' τον κύριο Μάρκο Ασσαέλ να μας πει πώς του ήρθε να κάνει αυτό το χάπενινγκ την πρώτη μέρα της νέας φοιτητικής χρονιάς.
Να τι μου απάντησε: «Αυτό που προσπαθώ τα τελευταία χρόνια είναι να δείξω στους φοιτητές μου μια πιο ευρεία εικόνα της ζωής πέραν της στεγνής επιστήμης. Σωστή η Χημική Μηχανική, αλλά υπάρχουν τόσα άλλα γύρω μας που επηρεάζουν την προσωπικότητά μας και δημιουργούν καλύτερους χαρακτήρες.
Η 30χρονη εμπειρία μου έχει δείξει ότι πολλές φορές η σκέτη επιστημονική γνώση, και επί πολλές ώρες, μπορεί να κάνει το φοιτητή ή τη φοιτήτρια, να κουραστούν. Έτσι οποιαδήποτε εναλλαγή, μεταφορά σε άλλη διάσταση, βοηθάει πάρα πολύ και φέρνει πιο κοντά τον καθηγητή με το φοιτητή. 

Επιπλέον νομίζω ότι έχουμε καθήκον ως καθηγητές να δείξουμε στο φοιτητή, ότι επιπλέον της συγκεκριμένης γνώσης του Χημικού Μηχανικού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ομορφιά των τεχνών. Πέρσι τέτοια εποχή μου έκανε ιδιαίτερη τιμή να έρθει στο μάθημα ως φοιτήτρια η εξαιρετική μέτσο-σοπράνο Κασσάνδρα Δημοπούλου και να τραγουδήσει Κάρμεν. Ακολούθησε ο άνδρας της, ο υπέροχος Φίλιππος Μοδινός.
Ήταν επόμενο ότι φέτος θα γινόταν κάτι αντίστοιχο... 

Με το χορό ασχολούμαι εδώ και 6 μήνες και πραγματικά σου ανοίγει το μυαλό σε έναν άλλο κόσμο. Η Παρασκευή Σάββα είναι εξαιρετική δασκάλα χορού (Viva Dance Studio, απέναντι απ' το ΕΚΕΤΑ Θεσσαλονίκης) και δασκάλα μου στο tango, ένα χορό μαγικό, αιθέριο, γοητευτικό, λυπηρό και χαρούμενο, όπως η ίδια η ζωή!»...
Άρης Δημοκίδης - lifo.gr