Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος

Δήμοι και φορείς έχουν ανακοινώσει εκδηλώσεις για την ημέρα περιβάλλοντος. Στην περιοχή μας δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση! Όποιος θέλει να συμμετέχει, δίπλα μας, ο Δήμος Νικαιας-Ρέντη θα γιορτάσει την ημέρα με δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, ομιλίες, παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα... Το πλήρες πρόγραμμα παρακάτω!

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιούνται σήμερα και την Κυριακή 5 Ιουνίου στην πρωτεύουσα και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας. 
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Στη μεγαλύτερη γιορτή για την τροφή, το περιβάλλον και την υγεία προσκαλεί η Greenpeace μικρούς και μεγάλους στο πάρκο Φλοίσβου στις 11 το πρωί της Κυριακής, όπου διοργανώνει πολλές δραστηριότητες και μας καλεί να... «τα κάνουμε σαλάτα», γιατί υγιής και ασφαλής διατροφή σημαίνει υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Την ίδια μέρα το WWF Ελλάς, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ποδηλατική Κοινότητα, το British Council, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η ομάδα Street Workout Athens, η yoga sto alsos, το Circus Dayz, το Playroom, η ethelon, η MONUMENTA και η ομάδα Πυγολαμπίδες δίνουν ραντεβού στον Εθνικό Κήπο όπου διοργανώνουν μεγάλη γιορτή υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με μουσικές εκπλήξεις από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Πρόγραμμα δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 
 * Δήμος Νίκαιας - Ρέντη: Με δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς, ομιλίες, παιχνίδια, εικαστικά δρώμενα θα γιορτάσει ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου. Οι Διευθύνσεις Πρασίνου και Περιβάλλοντος έχουν διοργανώσει μια σειρά από δράσεις με τη συμμετοχή εθελοντών, μαθητών και εργαζομένων.
* Πλατεία Κλαυθμώνος: Στις 4 και 5 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα υπάρχουν τρία περίπτερα με παράλληλες εκδηλώσεις. Θα φυτευτούν ακόμα και παρτέρια από τα μικρά παιδιά. Το ωράριο λειτουργίας των περιπτέρων θα είναι 10.00-14.00 και 1700-20.00.
* Παραλία Σχοινιά: Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 από τις 10 έως τις 3 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν εθελοντές όπου θα καθαρίσουν την παραλία. Σημείο συνάντησης η αρχή του Δάσους του Σχοινιά, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Κωπηλατοδρομίου. όπου θα υπάρχει ειδική σήμανση της δράσης. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των Προσκόπων, οι οποίοι θα διοργανώσουν δημιουργικά ομαδικά παιχνίδια στην παραλία.

* Στο ρέμα Πικροδάφνης: Η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης, προστατεύοντας το περιβάλλον, τιμά το ρέμα της Πικροδάφνης, το τρίτο μεγαλύτερο ποτάμι στην Αττική, και μας καλεί στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Βουλιαγμένης, στην παραρεμάτια περιοχή μπροστά από την παιδική χαρά, στην Ηλιούπολη Αττικής, από τις 10.00 έως τις 15.00.
* Κεφαλλονιά: Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) διοργανώνει διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου. Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα γίνει καθαρισμός της παραλίας "Λιβάδι" στις 10 το πρωί και την Κυριακή συνεχίζουν με ποδηλατικό γύρο του Ληξουρίου στις 10 και μισή και παράλληλα φυτεύουν λουλούδια στην πλατεία.
* Ξάνθη: Την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης μαζί με τον Σύλλογο «Κατασκηνωτές» θα μοιράσει καλλωπιστικούς θάμνους στους πολίτες της Ξάνθης.
* Τρίπολη: Οι Πρόσκοποι Τρίπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο ΕΟΣ Τρίπολης θα πραγματοποιήσουν δράσεις σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης. Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα δεντροφυτεύσουν σε πάρκα και πλατείες και ώρα 09.30 το πρωί με σημείο συνάντησης και εκκίνησης δράσεων στο Άγαλμα της Μάνας.
* Χανιά: Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 7 το απόγευμα στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος». Θα περιλαμβάνει ομιλίες, βραβεύσεις σχολείων και εθελοντών για τη συμμετοχή τους σε δεντροφυτεύσεις και τέλος απελευθέρωση γερακίνων στην είσοδο του χωριού Μαλάξα στις 16.00.
* Βόλος: Τρεις δράσεις έχει προγραμματίσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Ειδικότερα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, μπροστά από τις εγκαταστάσεις ΕΛΙΝΟΙΛ - ΑΓΕΤ Ηρακλής θα γίνει άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών και την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, θα γίνει καθαρισμός της δυτικής ακτής της ΑΓΕΤ Ηρακλής Βόλου, με την ενεργό δράση της ΑΓΕΤ Ηρακλής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
* Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τις «Ημέρες Περιβάλλοντος», μια σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένων στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού αστικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στα γυάλινα περίπτερα του Κήπου των Εποχών και του Κήπου της Μεσογείου, έως 5 Ιουνίου 2016. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
* Ρόδος: Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Ιουνίου. Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, θα γίνουν διαδραστικές δράσεις από τον σύλλογο με επίδειξη σκευασμάτων από φαρμακευτικά φυτά. Επίσης από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ, θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις.
* Τρίπολη: Ο Δήμος Τρίπολης μαζί με τους Προσκόπους, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Ορειβατικό Σύλλογο θα πραγματοποιήσουν φυτεύσεις λουλουδιών και δένδρων, ενώ θα γίνει και καθαρισμός / βάψιμο υποδομών. Το ραντεβού είναι για τις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Άρεως.
Την ερχόμενη Τετάρτη, θα οργανωθεί καθαρισμός του Άλσους, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.πηγή