Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ναι στο " Σχιστό" από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Με λίγους δημότες, λιγότερους από άλλες φορές που υπήρχαν σημαντικά θέματα, παρά τα καλέσματα φορέων, παρατάξεων και μεμονωμένων ατόμων, με πανό αλληλεγγύης στην αίθουσα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με θέμα το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό! 

Στα θετικά της συνεδρίασης καταγράφεται ότι βρέθηκαν ξανά, μετά από πολύ καιρό σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, υπήρχαν απουσίες, αλλά και αρκετοί γνωστοί και φίλοι από τα παλιά, οι "συνήθεις ύποπτοι" δηλαδή, οι οποίοι σε «ζεστό κλίμα», τα είπαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, ανανέωσαν τους όρκους εκτίμησης και "πολιτικής φιλίας", δίνοντας παράλληλα το στίγμα τους αυτή την περίοδο. 
Η μικρή συμμετοχή δημοτών στέρησε και τη διάθεση, όποιων με δυνατές φωνές προσπάθησαν να εκτροχιάσουν τη συζήτηση τουλάχιστον στην αρχή.  
Εκτός από τις  ψύχραιμες, πολιτισμένες, ουσιαστικές φωνές, κυριάρχησαν τα "μαθήματα" για την ιστορία της πόλης, ως πόλη προσφυγιάς και προσφοράς, και ακόμα, καταγράφηκαν κάποιες δυνατές φωνές-κραυγές, με βίαιο κατέβασμα του μικροφώνου (κλεμμένο από τις συνεδριάσεις της βουλής πρέπει να είναι αυτό)! 

Υπήρξαν και νέα πρόσωπα στη συνεδρίαση, κάποια ίσως έβλεπαν για πρώτη φορά την αίθουσα, τα οποία μετά την πρώτη φούρια και αφού προσπάθησαν να κάνουν, ανεπιτυχώς, αισθητή την παρουσία τους αποχώρησαν εκφράζοντας  την «απογοήτευση» τους για το μέλλον της πόλης. 
"Κερδισμένος" της βραδιάς ήταν ο γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής ο οποίος γνωρίζοντας το θέμα απάντησε πειστικά με ειλικρίνεια και ηρεμία σε όλα τα ερωτήματα, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές. Ακόμα "κερδισμένος" ήταν και ο δήμαρχος, ο οποίος ισορροπώντας ανάμεσα σε αντικρουόμενες απόψεις, παρουσίασε την εμπλουτισμένη πρόταση του σε σχέση με αυτή που παρουσίασε στους φορείς, και πέρασε εύκολα την εισήγηση της δημοτικής αρχής. 
Στο τέλος, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέγραψαν τις αντιρρήσεις  ή τις επιφυλάξεις τους, το δημοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία με προϋποθέσεις, τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της λειτουργίας του προσωρινού κέντρου- στρατοπέδου φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό.