Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το πρόγραμμα Demos υιοθέτησε και ο Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, μετά τους δήμους Ιλίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γέρακα-Παλλήνης, Ωρωπού, Αγίου Δημητρίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Γαλατσίου, Αχαρνών, και Καλλιθέας, εγκατέστησε την εφαρμογή Demos της IntelliSoft που αφορά στη διαχείριση των Αθλητικών & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Δήμων.
Το θέμα της ψηφιακής διαχείρισης των υπηρεσιών στον δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα είναι σήμερα ένας από τους κύριους στρατηγικούς στόχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού επιτυγχάνουν μείωση του λειτουργικού κόστους και καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες με εφαρμοσμένες και δοκιμασμένες πια τεχνολογίες.

Με το πρόγραμμα Demos ο δήμος οργανώνει τις Αθλητικές & Πολιτιστικές Δραστηριότητες του, μειώνοντας στο ελάχιστο το κόστος λειτουργίας, μέσα από μηχανισμούς οργάνωσης τμημάτων και συλλογής συνδρομών δημοτών. Με το πρόγραμμα Demos συνδέονται τα Αθλητικά και Πολιτιστικά κέντρα online για άμεση και έγκυρη ενημέρωση και εξαλείφονται τα περιθώρια λάθους.
Αναλυτικότερα με την εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμων,:
• Ενοποιούνται οι διαφορετικές δραστηριότητες που έχετε μέχρι σήμερα σε χειρόγραφα συστήματα, εξαλείφοντας τα περιθώρια λάθους• Βελτιστοποιούνται οι διαδικασίες ελέγχου και είσπραξης των συνδρομών των Δημοτών
• Αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες παράδοσης οικονομικών στοιχείων προς το Δήμο
• Οργανώνονται τα Τμήματα με βάση τα δεδομένα των εγγραφών των Δημοτών
• Οργανώνεται και ελέγχεται ο χρόνο και το κόστος των εκπαιδευτών
• Βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των Δημοτών (Citizen care Functions)
• Συνδέονται On Line όσα Αθλητικά και Πολιτιστικά Κέντρα διαθέτουν οι δήμοι για κεντρικό έλεγχο και πληροφόρηση
• Επεκτείνεται το πληροφοριακό σύστημα στο μέλλον λόγω της Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής του
• Αξιοποιούνται τα στοιχεία των δημοτών που θα έχουν συλλεχθεί για περαιτέρω επεξεργασία, αν αυτό χρειαστεί
• Να παρακολουθούνται οι Σύλλογοι - Σωματεία του Δήμου που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων.

Η πρόσβαση στο πρόγραμμα Demos γίνεται μέσω Πιστοποιημένων Χρηστών, μέσα από ένα ισχυρό σύστημα ασφάλειας και κωδικοποίησης ανταλλαγής δεδομένων.
Τα δικαιώματα πρόσβασης ορίζονται από τους Διαχειριστές του προγράμματος. Κάθε αλλαγή στα δεδομένα του συστήματος καταγράφεται αυτόματα σε ειδική διαχείριση αρχείων (Log Files).
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους ελέγχους που παρέχει η εφαρμογή ώστε να καθοδηγεί τους χρήστες του προγράμματος στην εύκολη, γρήγορη και ορθή καταχώρηση των στοιχείων.
Την άμεση συνεργασία, με την εφαρμογή Demos, προσφέρει η Android εφαρμογή Demos mobile που ενημερώνει τους εκπαιδευτές για τις οφειλές, τα δικαιολογητικά και τις παρουσίες των εκπαιδευόμενων - αθλητών. πηγή