Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ο επίλογος...


 Πολλές φορές ο επίλογος γράφεται με μια δήλωση! Έτσι γίνεται στην πολιτική. Έτσι γινόταν πάντα! Πρέπει να καταγραφεί η θέση για να ξέρουν όλοι, οι ποικιλώνυμες ηγεσίες, τα εσωτερικά και εξωτερικά ακροατήρια
Άλλωστε τα γραπτά μένουν, οι «αρκετές ανακοινώσεις» μένουν, τα  ψηφίσματα μένουν. Μένουν να θυμίζουν ότι όλα τριγύρω αλλάζουμε και όλα τα ίδια μένουν! 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ιδίως όταν έχει τοποθετηθεί τόσο ψηλά ο πήχης καλύτερη είναι η σιωπή! Η απόλυτη σιωπή, γιατί η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι ο ΟΛΠ, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας παραχωρείται στους κινέζους (μπορεί να είναι κακό ή και καλό η ιστορία θα δείξει...).
 Όλα τα άλλα, είναι για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και για το άλλοθι της ψυχής λίγο πριν τον βραδινό ύπνο!!!  Ας δεχτούμε την πραγματικότητα κι ας πάμε γι΄ άλλα. Είναι καλύτερο, επουλωτικό για τις πληγές και δεν υποτιμά τους υπόλοιπους που δεν διαχειρίζονται εξουσία!

Βέβαια υπάρχει πάντα και ο άλλος δρόμος. Λέμε  συγκεκριμένα πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα, τον όποιο αγώνα και ...τραβούμε μπροστά!