Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι «Καρυάτιδες» της Χαραυγής...

Οι «Καρυάτιδες» της Χαραυγής σε μια όμορφη εκδήλωση έκοψαν την πίτα τους στο Δημοτικό Θέατρο «Αντ. Σαμαράκης»! Στο γεμάτο θέατρο τα τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα της προγραμμάτων που υλοποιούνται στο στέκι του συλλόγου στην οδό Αδριανού. Στην εκδήλωση αναδείχτηκε, ακόμα μια φορά, το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι (όχι οι πολιτιστικοί σύλλογοι σφραγίδες), οι οποίοι κόντρα στο ρέμα και με χίλιες δυσκολίες δημιουργούν. Ακόμα αναδείχτηκε ότι κάποιοι άνθρωποι, διαθέτουν χρόνο και ενέργεια και με ελάχιστα μέσα, αλλά με πολύ κέφι, φτιάχνουν συλλόγους, προσφέρουν, αφήνουν το στίγμα τους!

Οι «Καρυάτιδες» είναι ένας δυναμικός γυναικείος Πολιτιστικός Σύλλογος στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο οποίος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην τοπική κοινωνία, κυρίως της Χαραυγής, με πολυποίκιλες δράσεις αν και έχει μικρό χρόνο ζωής. Ιδρύθηκε 2014.
Ο Σύλλογος γεννήθηκε από την αγωνία και τη διάθεση μιας παρέας γυναικών να δράσουν με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των γυναικών της τοπικής κοινωνίας για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τη διατήρηση της παράδοσης, την ανάδειξη των αξιών που η ίδια η παράδοση εμπεριέχει, την καθημερινότητά, τα δικαιώματά, την οικογένεια, τα παιδιά, την καλύτερη οργάνωση του οικογενειακού βίου, την αντιμετώπιση της βίας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 
Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του συλλόγου, σε όλες τις γυναίκες του Δ.Σ και των τμημάτων και στην Πρόεδρο Έφη Παπαδοπούλου, ψυχή του συλλόγου, δασκάλα μοντέρνου χορού με σημαντική δράση και από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Κερατσινίου στα τέλη της δεκαετίας του ΄80.