Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μεγάλα προβλήματα του δήμου "Κερατσινίου - Δραπετσώνας" που αναζητούν λύση!



Οι μέρες και οι μήνες περνούν για όλους και για όλα και για τη δημοτική αρχή, σε λίγο και τα χρόνια. Μια παλαιότερη δημοσίευση, η οποία έγινε με παρόμοιο κείμενο το 2011 είναι πάντα επίκαιρη ...και χρήσιμη για τους διοικούντες, τους νυν, τους πρώην, αλλά μάλλον και στους επόμενους!

Καθαριότητα: Υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου, δρόμοι βρώμικοι, κάδοι απλησίαστοι, ανακύκλωση αναιμική… Διαχρονικό ζητούμενο είναι η άμεση αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας. Η έλλειψη προσωπικού, τα ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα, είναι θέματα προς συζήτηση όχι όμως τέτοια που το περιστασιακό πλύσιμο κάποιων κάδων να διαφημίζεται!

Παιδικές χαρές: Ερειπωμένες, με κάγκελα περίφραξης σκουριασμένα, ασυντήρητες, με επικίνδυνα όργανα είναι οι περισσότερες παιδικές χαρές του Κερατσινίου. Ξεκινάει η καλοκαιρινή περίοδος, όλο και περισσότερα παιδιά θα τις επισκέπτονται, μήπως πρέπει να γίνει κάποιο συμμάζεμα;
Σχολεία:  Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμιά εργασία συντήρησης των σχολείων, πέρα από κάποιες  προσπάθειες βαφής σε ορισμένα σχολεία. Τελευταία ανακοινώθηκε μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης, άγνωστο πόσα και ποια σχολεία περιλαμβάνει, το οποίο υπό ΚΣ θα ξεκινήσει το καλοκαίρι!

Δρόμοι: Δρόμοι επικίνδυνοι με λακκούβες παντού, χωρίς σωστή οδική σήμανση και μονοδρομήσεις χωρίς λογική! Αναμένονται οι πρωτοβουλίες!

Νάφθα: Αναπαλαιωμένο εργοστάσιο το οποίο παραδόθηκε καινούργιο με πολλούς χώρους, ρημάζει και μαραζώνει. Έχουν κλαπεί οι κάσες των κουφωμάτων ακόμα και τα καλώδια από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Εδώ ταιριάζει το διαχρονικό οι «κυβερνήσεις πέφτουνε», αλλά η Νάφθα μένει εκεί για να θυμίζει τις ευθύνες και την ξεραΐλα ιδεών. Αλήθεια πόσοι δήμοι έχουν την πολυτέλεια να έχουν 7 κτίρια και να τα αφήνουν να γκρεμιστούν;

Καχραμάνογλου: Μια σύγχρονη πληγή για το Κερατσίνι. Αγοράστηκε με πολλά χρήματα και περιέργως δεν έγινε καμία προσπάθεια για την αξιοποίηση του. Η προηγούμενη δημοτική αρχή πριν γίνει διοίκηση είχε παρουσιάσει μακέτες για την αξιοποίηση του.  Τελικά προκήρυξε έναν διαγωνισμό για την αξιοποίηση του, (αγνοείται η τύχη του)  και μέχρι εκεί …και έτσι πέρασαν τα χρόνια. Η τωρινή δημοτική αρχή είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα αξιοποιηθεί ο χώρος ως πολύκεντρο νεολαίας.  Τελικά στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ένα μεγάλο ποσό για να γίνει αποθήκη! Σήμερα λειτουργεί ως αποθήκη και …κατοικία τρωκτικών, στο κέντρο της πόλης.

Ιχθυόσκαλα: Εγκαταστάσεις παλαιές, σκουπιδότοπος τις πρωινές ώρες, με έντονες μυρωδιές στη γύρω περιοχή. Κάποτε ο δήμος είχε απαιτήσει αντισταθμιστικά οφέλη για την επιβάρυνση που δέχεται η περιοχή, λόγω της ιχθυόσκαλας. Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η άμεση ανάπλαση της γύρω περιοχής με χρήματα, ίσως, της εταιρείας που διαχειρίζεται την ιχθυόσκαλα θα ανακουφίσει την περιοχή!

Εργοστάσιο ΔΕΗ: Το εργοστάσιο δεν λειτουργεί. Σύμφωνα με  το πρωτόκολλο του 1996 που υπογράφηκε μεταξύ Δήμου και υπουργείου Ανάπτυξης πρέπει να αποδοθούν οι εκτάσεις. Είναι αυτονόητο (;) ότι έχουν γίνει ή έχουν προγραμματιστεί  οι ανάλογες ενέργειες …σε ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό πολιτικά περιβάλλον!  

Ανάπλαση παραλιακής ζώνης: Η τέως βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας-Κερατσινίου είναι η τελευταία ελπίδα για αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχή του Πειραιά. Τελευταία κάτι κινείται, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο,  αναμένονται και οι κινήσεις ουσίας. 

Παλαιό Νεκροταφείο: Τεράστια, ανεκμετάλλευτη έκταση στο κέντρο της πόλης. Το Νεκροταφείο της Ανάστασης είναι χώρος που διεκδικεί  ο Δήμος  για να τον μετατρέψει σε χώρο πρασίνου. Πρόκειται για μία έκταση 90 στρεμμάτων. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κερατσινίου- Δραπετσώνας και τη διαχείρισή του έχει ο Δήμος Πειραιά ο οποίος αντιδρά! Σήμερα με την προσέγγιση των δημοτικών αρχών έχει μπει το θέμα;

Ηχορύπανση: Στο Κερατσίνι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 11 οδικοί άξονες με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων μέσα και γύρω από την πόλη.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις:  Προϋποθέτουν διάθεση δημοτικού χρήματος! Είναι απαραίτητες, αρκεί να γίνονται με φειδώ  και όχι ευκαιριακά χωρίς σχέδιο!