Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Tη Δευτέρα 2/3, η 6η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου


Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 6η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι διαχειριστικού περιεχομένου και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης που θα έρθουν προς συζήτηση, εκτός ίσως από τη συζήτηση για την "κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς" η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Σοβαρά θέματα όπως η Ανάπλαση στα Λιπάσματα, οι δομές υγείας, τα πάρκα,  οι ελεύθεροι χώροι, τα εργασιακά δικαιώματα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς που υπολειτουργούν στις συνοικίες, οι παιδικές χαρές, η άσχημη κατάσταση των δρόμων της πόλης που για χρόνια δεν έχουν συντηρηθεί και πολλά άλλα δεν έχουν απασχολήσει ακόμα δημιουργικά το δημοτικό συμβούλιο.

Έξι μήνες μετά, καταγράφεται, εκτός από τμήμα πολιτισμού, "αργός ρυθμός", περισυλλογή, (προέκυψαν και οι εκλογές), διαχείριση της κατάστασης (σε πολλές περιπτώσεις όχι καλή) και δυσκολία ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης! 
Ήδη υπάρχουν φωνές, οι οποίες ζητούν «άμεση δημοκρατία που πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη στην πόλη, με τακτικές Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά» και ακόμα τονίζουν ευγενικά ότι "δεν θα έχουμε πια καμία δικαιολογία  να υποχωρήσουμε από θέσεις" που είχε σηκώσει και στήριξε ο «άλλος δρόμος» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία της πόλης στην 4ετία που πέρασε. 

Επιπλέον πληθαίνουν οι φωνές για να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της Ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας. Τα μέλη της ομάδας "Πρωτοβουλία για τη δική μας Ανάπλαση" ήδη έχουν συνεδριάσει και έχουν αποφασίσει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις προς φορείς, υπουργεία, περιφέρεια και Δήμο (εδώ)!
Γενικότερα, όλοι επιμένουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, ώστε να ανακληθούν άμεσα οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορούν την περιοχή, επισημαίνοντας ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό, μιας και τα πρόσωπα που έχουν στελεχώσει τα αρμόδια υπουργεία είναι βουλευτές του Πειραιά και έχουν θετική στάση για το θέμα!

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

·ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ Π.Υ. ΜΕ ΑΡ. 49439/25-2-2014 ΣΕΙΡΑ Β8 ΠΟΣΟΥ 4.405,75 € ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Α.Ε. (ΑΕΠΙ) ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΦΕΙΛΗ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΚΕΠΟΚ» 

· ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΤΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 

· ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 219/2008 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ....

· ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΑΠΟ 07/08/2014 ΕΩΣ 21-10-2014 ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 

· ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α) ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Β) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

· ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡ.319/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 

· ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28 ΤΟΥ ΕΚΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν. 3463/2006, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ(2) ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, 10m3 ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΥ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΚΑΙ 16m3 ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΑΣ 

· ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

· ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ 

· ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

· ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ 1ου ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ (Ο.Σ.Κ.) Α.Ε. ΑΝΑΠΛΑΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 1617/2014 ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

· ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ 3/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ε.Π.Ζ.: «ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΣΙΔΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΑΓΚΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 11 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

· ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ 8/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ε.Π.Ζ.:ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΝΟΙΚΤΗ ΟΔΟ ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

· ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ 4/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ε.Π.Ζ.: «ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 1

· ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ 2/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ε.Π.Ζ.: «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΥΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΒΟΥ ΑΡ.51, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ».

· ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ 1/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ε.Π.Ζ.: «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΑΡ.92 ΚΑΙ ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡ. 106/9-4-2009 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ».

· ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

· ΑΔΕΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΖΑΛΟΥΜΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 26 ΚΑΙ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

· ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

· ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 63,09€ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 63,09€ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ... ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 121,61€ ΩΣ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ...
ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ...
 ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ...
 ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ-ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014: 6Βη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 27-2-2014 , 8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 6-3-2014 , 8Αη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11-3-2014, 9η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 18-3-2014,9Αη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 24-3-2014