Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

"Σκουπιδοεργοστάσιο" στο Σχιστό;

Συνεχίζεται να αναπαράγεται από ιστοσελίδες που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση το το θέμα του εργοστασίου στο Σχιστό! Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr αναφέρει ότι η πρόταση του δημάρχου Πειραιά "διευκολύνει τον σχεδιασμό" γιατί υπάρχει σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας (Κερατέα 2012!!!)
 Πάντως εδώ στο Κερατσίνι, το οποίο βρίσκεται δίπλα το Σχιστό, κανένας δεν ρώτησε για το εργοστάσιο, ούτε υπήρχε στο πρόγραμμα κάποιου συνδυασμού τέτοια πρόταση! 
.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί και έχει θέση για το θέμα; Μήπως θα πρέπει να να γίνει άμεσα συζήτηση για το θέμα, για να μην βρεθεί η περιοχή μας προ τετελεσμένων γεγονότων; (όπως έγινε και με τις "ρυθμίσεις" για την περιοχή της ανάπλασης). 
Και επιπλέον: Υπήρξε τοποθέτηση και αντίδραση του Δήμου, στην πρόταση του δημαρχου Πειραιά, στο συνέδριο «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική»;
.
Το δημοσίευμα αναφέρει: " Όσον αφορά τα εργοστάσια επεξεργασίας και τους ΧΥΤΑ στόχος είναι να είναι λιγότερα σε σχέση με τις τέσσερις μονάδες (Α. Λιόσια, Φυλή, Κερατέα και Γραμματικό) που προέβλεπε ο προηγούμενος ΠΕΣΔΑ. 
Μάλιστα, η πρόταση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο οποίος διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την περιφέρεια για δημιουργία μονάδας στο Σχιστό, (σ.σ. όπου λειτουργεί ήδη Σταθμός Μεταφόρτωσης του ΕΔΣΝΑ) διευκολύνει το σχεδιασμό καθώς η Π. Αττικής θέλει η χωροθέτηση τόσο των εργοστασίων όσο και των ΧΥΤΑ να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των δήμων και των τοπικών κοινωνιών, πόσω μάλλον με βάση πρότασή τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το ένα εργοστάσιο θα γίνει στο Σχιστό και θα εξυπηρετεί τουλάχιστον τους δήμους του Πειραιά, ενώ οι ίδιες πηγές της Π. Αττικής έλεγαν ότι τις επόμενες ημέρες “θα δούμε εκπλήξεις”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρχουν ανάλογες προτάσεις και από άλλους δήμους." aftodioikisi