Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Οι κοινωνικές υπηρεσίες θα στεγαστούν στο νέο χώρο που απέκτησε ο Δήμος



Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα στεγαστούν στο νέο χώρο που απέκτησε ο Δήμος πάνω από το νέο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. 
Την απάντηση αυτή, έδωσε δήμαρχος σε πολίτη ο οποίος "ανησύχησε" για τις φήμες ότι στον χώρο θα στεγαστεί ο ΟΚΑΝΑ.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος έγραψε στο fb ότι στον νέο χώρο θα μεταφερθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου από τη Δραπετσώνα, ότι για "πολύ προφανείς λόγους έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα μεταφερθεί ο οκανα στο δημοτικό χώρο" και εάν ήταν να δημιουργηθεί δομή υποστήριξης ατόμων και οικογενειακών που έχουν «τσακιστεί» από τα ναρκωτικά θα είχε προηγηθεί διάλογος και θα είχε συναποφασιστεί με τους κατοίκους.
 Σημειώνεται ότι ο χώρος παραχωρήθηκε στον Δήμο, ως αποτέλεσμα της συμφωνία της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη δημιουργία σούπερ μάρκετ στην περιοχή.

Ολόκληρη η απάντηση του Δημάρχου είναι: "Υποχρέωση αυτής της δημοτικής αρχής είναι να συζητά και να συναποφασίζει μαζί με τους δημότες τα θέματα που αφορούν τη γειτονιά τους και όχι μόνο! Να  είστε λοιπόν σίγουρη ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα είχε προηγηθεί συζήτηση. Για κάποιους πολύ προφανείς λόγους έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα μεταφερθεί ο οκανα στο δημοτικό χώρο πάνω από τον βασιλόπουλο. Δυστυχώς στην πόλη μας δεν υπάρχει δομή που να στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες τους που έχουν τσακιστεί από τα ναρκωτικά. Και το ξέρετε και εσείς ότι είναι παρά πολλές οι οικογένειες της πόλης που ουσιαστικά αβοήθητες προσπαθούν να βγουν από τον εφιάλτη. Αν φτιάχναμε λοιπόν μια δομή για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους να είστε σίγουρη ότι θα το κάναμε σε τέτοιο σημείο που δεν θα λειτουργούσε σε βάρος των γειτονιών μας. 
Στο δημοτικό χώρο πάνω από τον Βασιλόπουλο θα στεγαστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Αντί δηλαδή ο γέροντας από την Αμφιάλη να είναι αναγκασμένος να πάει στη Δραπετσώνα που στεγάζονται μέχρι τώρα οι υπηρεσίες μας για να σφραγίσει το βιβλιάριο απορίας του θα έρχεται στο κέντρο της πόλης. Το ίδιο και το μικρό παιδί που έχει ανάγκη λογοθεραπειας δεν θα είναι αναγκασμένο πια να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να βοηθηθεί . Η διευκόλυνση των συμπολιτών μας είμαι σίγουρος πως σας βρίσκει σύμφωνη. Καλή σας μέρα."