Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το σωματείο εργαζομένων κινητοποιείται για τη ΔΗΚΕΠΑ!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια ακόμα φορά υπήρξαν παράλληλοι μονόλογοι, χάιδεμα αυτιών και την τελευταία στιγμή, μετά την αλλαγή στάσης δημοτικής παράταξης (ΛΑΣ), χάθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί και να ψηφιστεί η λύση της ΔΗΚΕΠΑ. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη το σωματείο των εργαζομένων με ανακοίνωση παρεμβαίνει δυναμικά και δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλες και τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους συμβούλους ώστε να οριστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λύση της επιχείρησης, την αποπληρωμή των εργαζομένων και το πέρασμα των Εργαζομένων και των Δράσεών της στις Υπηρεσίες του Δήμου".

Η αλήθεια είναι ότι το σωματείο άργησε να στηρίξει πιο δυναμικά τη δική του θέση. Όφειλε να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον, όπως όταν έμειναν απλήρωτοι εργαζόμενοι λόγω της κατάσχεσης από την ΕΥΔΑΠ ή σε άλλες περιπτώσεις όταν καταστρατηγήθηκαν δικαιώματα εργαζομένων! Τα πράγματα είναι πλέον απολύτως οριακά και το πιθανότερο σενάριο είναι η άτακτη λύση της επιχείρησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως έστω και τώρα αξίζει να δοθεί και αυτή η μάχη και να τεθούν όλες οι παρατάξεις προ των ευθυνών τους με καθαρές θέσεις. 


 Δυστυχώς η υπόθεση ΔΗΚΕΠΑ οδηγήθηκε σε μονοπάτι δίχως γυρισμό! Δυστυχώς πολλές φορές οι "εκλεγμένοι" συνηθίζουν να πλειοδοτούν σε αγωνιστικότητα για να εισπράξουν το χειροκρότημα και ταυτόχρονα ανακαλύπτουν ερωτηματικά ή "γκρίζες ζώνες" κάθε φορά που πρέπει να πάρουν αποφάσεις! Ίσως δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές άλλαξαν και οφείλουν να λένε "ναι ή όχι" με επιχειρήματα και όχι με "νομίζω και μπορεί"! Έστω και τώρα ας κάνουν την υπέρβαση, ας συνεργαστούν, ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να υποστηρίξουν με τη ψήφο τους μια βιώσιμη λύση!