Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Την Τετάρτη (17-4-13) συνεδριάζει το Δημ.Συμβούλιο!




Ανακοινώθηκε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά έκτακτη! Στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν υπάρχει η σχετική ανακοίνωση και η πληροφόρηση είναι από Δημοτικό Σύμβουλο ο οποίος έκανε τον κόπο να κοινοποιήσει την πρόσκληση.
Η συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα 20:30, εφόσον μαζευτούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάρξει η πολυπόθητη απαρτία, φυσικά «θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος...»
 
Το θέμα που θα κυριαρχήσει, μετά και τα τελευταία γεγονότα, είναι το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ. Το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο σχετικό εισηγητικό αναφέρεται ότι επιβάλλεται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ η καταβολή μέρους της χρηματοδότησης προς τη ΔΗΚΕΠΑ από το Δήμο καθώς εγκρίθηκε η συνέχιση του προγράμματος επιχορήγησης ΝΘΕ ΑΜΕΑ έτους 2007 και 2010 και η ΔΗΚΕΠΑ πρέπει να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα.
Ουσιαστικά χωρίς να είναι γνωστές όλες οι παράμετροι της υπόθεσης, δεν προτείνεται κάποια λύση, έστω και βάση του περίφημου 15σέλιδου, αλλά κάποια διεκπεραίωση τρεχουσών υποχρεώσεων. Για μια φορά ακόμη δεν φαίνεται σοβαρή αχτίδα ελπίδας, ένα πλαίσιο για να αναπνεύσουν οι άνθρωποι με κάποιο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων.

Όπως και να έχει θα γίνει συζήτηση εφ΄όλης της ύλης. Αυτό έδειξε η προχθεσινή δυναμική παρουσία φορέων και πολιτών στο συμβούλιο που δεν έγινε και η μεγάλη κινητοποίηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ήδη την ίδια μέρα νωρίτερα υπάρχει και συζήτηση για το θέμα που διοργανώνει δημοτική κίνηση στο «Α. Σαμαράκης» και βέβαια το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί για τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ δεν αφήνει περιθώρια για άλλες χαμένες συνεδριάσεις!



ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


ΘΕΜΑ 1ο :ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 12828/2-4-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕ ΑΡΙΘ. 2/86954/ΔΠΓΚ/29-11-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. 
(ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΩΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 1857/2-4-2013) ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.


ΘΕΜΑ 2ο:  ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ.. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ : ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
 (ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ 22-4-2013) ΘΕΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.


ΘΕΜΑ 3ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΠΟΣΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 200.000,00 € ΠΡΟΣ  ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ  ΕΤΟΥΣ 2013.
 (ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΚΑΘΩΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΝΘΕ ΑμεΑ ΕΤΟΥΣ 2007 ΚΑΙ 2010 ΚΑΙ Η (ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.)  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ).