Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

"Σπεύδε βραδέως* "

«Σπεύδε βραδέως*»
Είχαμε υποστηρίξει ότι για την αντιπολίτευση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, τα νέα δεδομένα καθιστούν αναγκαία τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης με καθαρά αυτοδιοικητικούς όρους και στόχους, με κατεύθυνση προοδευτική και διεκδικητική, που θα ελέγχει τη δημοτική αρχή, θα παρεμβαίνει  στο Δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία, με εκδηλώσεις, έντυπα, παρουσία.
Μιας κίνησης που θα στηρίζεται σε παλαιά και νέα στελέχη, θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στα προβλήματα, θα έχει θέσεις και πρόγραμμα για όσα απασχολούν την πόλη και θα παλεύει γι’ αυτά.
Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση» στην απολογιστική συνέλευση μετά τις εκλογές, κινήθηκε κοντά σε αυτό το πνεύμα  και διακήρυξε: «θα τιμήσουμε  την ψήφο των πολιτών που μας  υποστήριξαν, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκώντας εποικοδομητική αλλά διεκδικητική και ελεγκτική αντιπολίτευση, θα είμαστε παρόντες στις γειτονιές της πόλης μας».


Παράλληλα σημαντικά στελέχη της κίνησης μίλησαν για επανίδρυση σε κάθε επίπεδο και επανακαθορισμό των στόχων και των επιδιώξεων της κίνησης.
Πέρασε ήδη ένας μήνας από τις εκλογές και  το επιτελείο των νικητών ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει το βηματισμό της και ελπίζουμε ότι προετοιμάζεται έχοντας την αίσθηση ότι δε βιάζεται.
Όμως στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τη μεγάλη ήττα και με δεδομένο ότι «το μήνυμα ελήφθη» οι επιτελείς της κίνησης καθυστερούν να προχωρήσουν σε αυτά που συμφώνησαν στην πρώτη μετεκλογική συνέλευση.  
Η κίνηση πρέπει να αποκτήσει πολιτική και οργανωτική αυτονομία, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά εν όψει των θεμάτων που θα ανοίξουν με την έναρξη του νέου έτους.
Και επειδή είναι γνωστό ότι η γκρίνια είναι ο εύκολος τρόπος, αλλά  οι προτάσεις λείπουν, καταθέτουμε μια παλιά πετυχημένη πρόταση για συζήτηση στο οργανωτικό κομμάτι:
Γραμματεία: Η γραμματεία είναι 15μελής, εκλέγεται κάθε δύο (2) χρόνια και έχει την ευθύνη λειτουργίας και έκφρασης της παράταξης, την προβολή των θέσεών της, την διοργάνωση εκδηλώσεων τη σύγκλιση της Γ.Σ. και τη διαχείριση και έλεγχο των οικονομικών της κίνηης. Έχει ως αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων της παράταξης στα δημοτικά συμβούλια και τα νομικά πρόσωπα, τη στελέχωση των νομικών προσώπων με εκπροσώπους της, την ενημέρωση της συνέλευσης, για σημαντικά θέματα. Σε αυτή συμμετέχουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την εκπροσώπηση όλων των τάσεων και ευαισθησιών.
Εκτελεστική γραμματεία: Τριμελής γραμματεία που θα τρέχει τα θέματα και θα συντονίζει.
Συνέλευση του συνδυασμού. Η Γ.Σ. συγκαλείται τακτικά κάθε 6 μήνες και σε έκτακτες περιστάσεις με απόφαση της γραμματείας, ή αν το ζητήσουν τουλάχιστον 13 μέλη της παράταξης.
 Επιτροπές: (Επιτροπή περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, Επιτροπή Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού, Επιτροπή οικονομικών θεμάτων, Επιτροπή για την Κοινωνική Πρόνοια –Καθημερινότητα, Επιτροπή επικοινωνίας).  Στις επιτροπές αυτές και σε όλες τις δραστηριότητες του συνδυασμού θα συμμετέχουν όλοι οι υπ. σύμβουλοι ανεξάρτητα αν εκλέχθηκαν ή όχι.
Συνοικιακές επιτροπές: Συνοικιακές επιτροπές της δημοτικής κίνησης δημιουργούνται στους τόπους κατοικίας και εργασίας αφού συμπληρωθεί ο αριθμός των 5 ατόμων.
Οι οικονομικοί πόροι της παράταξης προέρχονται  από : 1.τις συνδρομές των μελών 2. τις εκδηλώσεις της παράταξης 3. τις εκδόσεις 4. Οι ενισχύσεις προσώπων και φορέων. 5. Τις αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων.
* κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς καθυστέρηση, αλλά και με προσοχή, χωρίς να είσαι τόσο βιαστικός που θα κάνεις κάτι λάθος εξαιτίας της βιασύνης σου.