Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΧΑΣΑΜΕ! και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν πήγαμε καθόλου καλά!

.Χάσαμε λοιπόν στις εκλογές του Νοέμβρη. Στις 7/11 (πρώτη Κυριακή) πήραμε σχεδόν 24%, ποσοστό πολύ μικρό για Κερατσίνι Δραπετσώνα όπου το ΠαΣοΚ φτάνει σε ποσοστά το 45% περίπου και στον δεύτερο γύρο πήραμε 43% χάνοντας με 14% διαφορά από τον Τζανή. Θα έλεγα ότι η ήττα ήταν συντριπτική, δεδομένου μάλιστα ότι τα ποσοστά αυτά είναι όχι μόνο πολύ μικρά αλλά και ... ωραιοποιημένα λόγω της πολύ μεγάλης αποχής. Αν δούμε τα πραγματικά νούμερα, τους απόλυτους αριθμούς ψήφων, θα αντιληφθούμε ότι υπήρξε ΜΕΙΩΣΗ ψήφων σε σχέση με το 2006. Πραγματικά, τότε, το άθροισμα Αναγέννησης-ΑΔΗΚ και Πρώτης Κίνησης (που τώρα κατέβαιναν μαζί) στη Δραπετσώνα ήταν 3.026 ψήφοι ενώ τώρα ο συνδυασμός Αναγέννηση πήρε 2.971 ψήφους, δηλαδή 55 ψήφους ΛΙΓOΤΕΡΕΣ από το 2006. Ακόμα και στον Β' γύρο, το 2006 ο Χρυσός είχε μαζέψει έναντι του Χρονόπουλου 4.562 ψήφους ενώ τώρα πήρε έναντι του Τζανή (δηλαδή Χρονόπουλου και πάλι) 3.449 ψήφους δηλαδή 1.013 ψήφους λιγότερες. Και αυτά στη Δραπετσώνα όπου υποτίθεται ότι πήγαμε καλά, στο Κερατσίνι απλά πατώσαμε καθώς περάσαμε μόλις για 100 ψήφους το ΚΚΕ κι έτσι βγήκαμε τρίτοι και όχι τελευταίοι! Δυστυχώς για μας ήταν μια ήττα συντριπτική.
.
Προσωπικά εγώ πήγα καλά. Μάζεψα 944 ψήφους στη Δραπετσώνα και 1.481 συνολικά. Σαν Πρώτη Κίνηση το 2006 είχα μαζέψει 704 ψήφους, ενώ τώρα σε μια μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων με προοπτική εξουσίας (που δεν υπήρχε το 2006) μάζεψα περισσότερους χωρίς να είμαι σε κανένα σύστημα αλληλοϋποστήριξης με άλλους συνυποψήφιους της πρώην Αναγέννησης-ΑΔΗΚ. Το δικό μου σύστημα αλληλοϋποστήριξης πλην της Πόπης Ευφραιμίδου (που ήταν υποψήφια και στην Πρώτη Κίνηση) αποτελείτο από τους Κωτίδη και Μυλωνά που βρίσκονταν στη λίστα του Κερατσινίου αλλά και τους Τρέχα, Κάβουρα και Παπαϊσιδώρου στο τοπικό συμβούλιο. Εκλεχτήκαμε εγώ πρώτος στο δημοτικό συμβούλιο και ο Τρέχας πρώτος στο τοπικό συμβούλιο ενώ οι Κωτίδης Μυλωνάς και Κάβουρας θα εκλέγονταν αν νικούσε ο συνδυασμός μας.
.
Σημασία δεν έχει η εκλογή στο συμβούλιο όσο η εκλογή του συνδυασμού στη διοίκηση, κι αυτό δυστυχώς δεν επετεύχθη. Έτσι θα είμαστε στα έδρανα της αντιπολίτευσης κι αυτό θα μου συμβεί για τρίτη τετραετία στη συνέχεια, ύστερα από τέσσερις τετραετίες στη διοίκηση, μία με τον Χατζόπουλο και τρεις με τον Χρονόπουλο.
Θα προσπαθήσω να προωθήσω -και από τη θέση που βρίσκομαι- το θέμα της Ανάπλασης της Βιομηχανικής Ζώνης. Θα προσπαθήσω επίσης να ξεκινήσω το θέμα της απελευθέρωσης της Δραπετσώνας από τον σφιχτό εναγκαλισμό του Κερατσινίου που απειλεί να την πνίξει. Και παράλληλα θα προσπαθήσω για τα αυτονόητα, δηλαδή την εφαρμογή του προγράμματος με το οποίο κατέβηκα στις εκλογές και για τον έλεγχο της διοίκησης που θα ασκεί την εξουσία.
.
Καλή τύχη σε όλους.