Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Και σεμινάρια πάνω στην ραπ κουλτούρα από τον Δήμο!

Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας: 

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΡΑΠ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας στηρίζουν την δημιουργικότητα χωρίς στεγανά και παρωπίδες γιατί η αυθεντική καλλιτεχνική έκφραση είναι προορισμένη να τα «σπάει».
Εγκαινιάζουμε, λοιπόν, φέτος μία σειρά σεμιναρίων με έμφαση στην ραπ κουλτούρα σε συνεργασία με κάποιους από τους μετρ του είδους…



BREAK DANCE
Σεμινάριο εκμάθησης break dance, με παράλληλη θεωρητική ενημέρωση για τη φιλοσοφία και την ιστορία του είδους. Ο ταλαντούχος Icler από την ομάδα των Waveοmatics, που κατέχουν κυρίαρχη θέση στη χώρα μας όσον αφορά στο break dance, δείχνει τις βασικές κινήσεις και αναπτύσσει χορογραφίες, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν με τα προσωπικά τους στοιχεία.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΗΧΟΛΗΨΙΑ
Το σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αντιληφθούν τη διαδικασία παραγωγής και ηχογράφησης μουσικών κομματιών. Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο Νίκος Χατζηευστρατίου, γνωστός στο κοινό ως Thanasimos και ο Δημήτρης Κουφουδάκης από τους Fer de Lance, με εμπειρία στον χώρο της μουσικής και δουλειές που έχουν αγαπηθεί από τους ακροατές. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη 19.30 – 22.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη.
HIP HOP (ΙΣΤΟΡΙΑ, ΡΥΘΜΟΣ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ, COACHING)
Μέσα από ένα 2ωρο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην ιστορία της Hip Hop & Rap μουσικής σκηνής, θα μάθουν σχετικά με τους πρωτοπόρους της σε όλο τον κόσμο και τις ιδιαιτερότητες που τη συνθέτουν. Στο σεμινάριο θα διδαχθεί θεωρία ρυθμού και θα γίνει coaching σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να γίνει αντιληπτό πως θα πρέπει κανείς να πατάει σωστά και να αποδίδει στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Εισηγητής θα είναι ο Tiny Jackal, κατά κόσμον Θανάσης Περράκης, με πλούσιο ρεπερτόριο και εμπειρία στο χώρο. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Τρίτη 18.00 – 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο.
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€/μήνα για το κάθε σεμινάριο.