Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Συγκέντρωση για την προστασία των δέντρων στο Δημαρχείο Αθηνών


Με αφορμή την παρέμβαση πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των δέντρων καλείται συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά την Τετάρτη 04/05, στις 15.00, έξω από το Δημαρχείο. 
Το κάλεσμα στηρίζουν περιβαλλοντικές οργανώσεις που είχαν συνυπογράψει την ανακοίνωση για την καταστροφή των αστικών δέντρων. 
Οι διοργανωτές εναντιώνονται στα καταστρεπτικά κλαδέματα και τις κοπές των δέντρων και δηλώνουν ότι στόχος τους είναι “η διαφύλαξη του πρασίνου και των ψηλών δέντρων και η παύση κάθε είδους κακοποίησης, κατακρεουργήσης και εκμετάλλευσης τους”.

Το Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου σχολιάζει πως “η μαζική καρατόμηση και καταστροφή των λιγοστών δέντρων της πόλης για καθαρά οικονομικούς λόγους αλλά και ο εμπαιγμός και η απαξίωση από των Δήμο Αθηναίων προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έκαναν τον γύρο της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες”. “Διαμαρτυρόμαστε για τον εφιάλτη διαρκείας της κακοποίησης των δέντρων στην Αθήνα αλλά και όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας” αναφέρει χαρακτηριστικά.πηγή

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών, μέσω του Avaaz, για την “υπεράσπιση των αστικών δέντρων”, η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Για τον σχετικό σύνδεσμο πατήστε ΕΔΩ.