Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Η ΚΕΔΕ για την απολύμανση των σχολείων

Μετά τις αποφάσεις δημάρχων, αλλά και αιτημάτων γονέων για προληπτική απολύμανση σχολείων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έστειλε επιστολή  στους Δήμους, σχετικά με τα μέτρα προστασίας στις σχολικές μονάδες για τον CONVID-19 και την απολύμανση! Με την επιστολή δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες και μπαίνουν τα θέματα στη σωστή τους βάση!

Προς τους Δημάρχους της χώρας 
Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ψυχραιμία και συνεργασία με όλους τους φορείς (ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, Υπ. Παιδείας), η Αυτοδιοίκηση συμβάλλει με τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση του όλου θέματος.

 Μετά από καθημερινά ερωτήματα που η ΚΕΔΕ δέχεται, οφείλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ επίσημα η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και δεν προβλέπεται, αν δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. 
Αν παρόλα αυτά, για λόγους καθησυχασμού των μαθητών και γονέων αυτό κρίνεται απαραίτητο, παράκληση να μην γίνεται σε εργάσιμες ημέρες προκειμένου να μην χάνονται χρήσιμες και κρίσιμες ώρες διδασκαλίας. 

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα δώσει τις κατάλληλες εντολές για κλείσιμο των σχολείων, όπου και όποτε αυτό είναι αναγκαίο.
 Για κάθε συμβάν, μπορείτε να καλείτε τον ΕΟΔΥ στο 1135, το νέο τετραψήφιο νούμερο που από σήμερα Σάββατο 07/03 έθεσε σε λειτουργία.
 Δημήτρης Παπαστεργίου Πρόεδρος ΚΕΔΕ Δήμαρχος Τρικκαίων Πηγή: ΚΕΔΕ