Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Β. Δατσέρη: "ανάγκη για αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου..." Οι πρώτοι υποψήφιοι δημ. σύμβουλοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ :
 Με μία μαζική γεμάτη ενθουσιασμό και παλμό συγκέντρωση η υποψήφια Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Βάνα Δατσέρη ξεκίνησε την πορεία προς τις εκλογές. Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» και έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Ήταν πολίτες από τις γειτονιές, τα σωματεία της πόλης, τους επαγγελματικούς χώρους με αυθεντικότητα, ανεξαρτησία από κόμματα που τους συνδέει η αγωνία για το μέλλον του Δήμου.

Όπως τόνισε η Βάνα Δατσέρη πολλοί ρωτάνε ποια είμαι και κατεβαίνω υποψήφια Δήμαρχος. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρα για την συμμετοχή μου σε συλλόγους, για την προσφορά μου στην πόλη ως Δημοτική Σύμβουλος επί (13) δεκατρία συνεχόμενα έτη αλλά και ως Αντιδήμαρχος. Ωστόσο για μένα, άλλο είναι το βασικό ατού μου και αυτό είναι ότι είμαι μία γυναίκα της γειτονιάς, είμαι μία αγωνίστρια που μαζί παλέψαμε για καλύτερες συνθήκες ζωής, καλύτερες συνθήκες στα σχολεία, στον αθλητισμό, συνολικά στην πόλη.

Η υποψήφια Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μία αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου, αφού η σημερινή Δημοτική Αρχή πορεύεται στα τυφλά, χωρίς σχέδιο και έχοντας ως πλεονέκτημα αυτά που βρήκε έτοιμα από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Βρήκε περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο και τα έφτασε 6,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει να εμφανίσει κανένα νέο έργο. Τα ξόδεψε σε εκατοντάδες διορισμού, σε συναυλίες με μία αντίληψη άρτου & θεάματος.
Βρήκε εγκεκριμένα έργα και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και ίδρωσε για να τα τελειώσει. Δεν έφερε ούτε (1) ένα ευρώ με διεκδίκηση ή με μία πρόταση για το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο ή αλλού.
Είναι ο πρώτος Δήμαρχος στην ιστορία της πόλης που κατάφερε να χάσει εξασφαλισμένα χρήματα ύψους 300.000 ευρώ για το γήπεδο «Σαλπέας» λόγω των ολιγωριών και της αδυναμίας του σημείωσε η κυρία Βάνα Δατσέρη.

Η υποψήφια Δήμαρχος στάθηκε αναλυτικά στους βασικούς άξονες του Προγράμματός της, ανάμεσα στους οποίους είναι:
· Η Ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων με σεβασμό στον πολίτη και στο Περιβάλλον, ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και πρόβλεψη για ήπιες εμπορικές δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας
· Τόνωση της επισκεψμότητας στην πόλη με την αναβάθμιση των εμπορικών οδών της πόλης.
· Ίδρυση τοπικού ΟΑΕΔ που θα διευκολύνει ανέργους στην εύρεση εργασίας και θα παρέχει πληροφόρηση σε επαγγελματίες για προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν για την στήριξη των επιχειρήσεων.
· Επίσης στάθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου (Καρχαμάνογλου, ΝΑΦΘΑ), την παρέμβαση στην περιοχή των Προσφυγικών και την δημιουργία Παραδοσιακού Οικισμού στην γύρω περιοχή, μίλησε για μία συνολική αναβάθμιση του ιστορικού Κέντρου των Ταμπουρίων
· Το συγκοινωνιακό πρόβλημα μεταξύ Κερατσινίου – Δραπετσώνας καθώς και το γενικότερο συγκοινωνιακό πρόβλημα των γραμμών του ΟΑΣΑ στον Δήμο μας.
· Την στήριξη της πολιτιστική και αθλητικής δραστηριότητας.
· Την διεύρυνση των κοινωνικών παρεμβάσεων και έκλεισε με πρωτοβουλίες ανάπτυξης της φιλοζωικής ευαισθησίας.
Το συνολικό Πρόγραμμα όπως το επεξεργάζεται ειδικό επιτελείο θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση. 


Η κ. Βάνα Δατσέρη παρουσίασε στο τέλος της εκδήλωσης τους πρώτους υποψηφίους του Συνδυασμού της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ. Αυτοί είναι:
Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιδήμαρχος ΚΟΥΛΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΤΤΩΝΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΕΜΠΟΡΟΣ)
ΓΚΙΟΥΛΦΕΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (Προπονήτρια Βόλεϊ)
ΚΑΡΑΒΟΛΑ ΡΙΤΑ (Ιδ. Υπάλληλος Ναυτιλιακής Εταιρείας)
ΛΑΓΟΥΤΟΣ ΔΗΜΟΣ (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΑΡΗ (Έμπορος)
ΝΤΟΥΣΚΟΣ (ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΦΑΑ προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου)
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Έμπορος)
ΤΖΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (Ελεύθερη Επαγγελματίας)
ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Πτυχιούχος Πληροφορικής ΠΑΠΙ - Ιδιωτικός Υπάλληλος)

Στην Συγκέντρωση πέραν των εκατοντάδων πολιτών έδωσαν το παρόν: ο π. Βουλευτής Β’ Πειραιά Λιντζέρης Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ζούπης Ζαχαρίας, ο π. Βουλευτής και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Γ. Πατούλη Γαλανός Νίκος, ο π. Αντιπεριφεριάρχης Νήσων και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γ. Σγουρό Κατσικάρης Δημήτρης, οι π. Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι Μυργιαλής Μανώλης, Μυργιαλή Χρύσα, Οικονομάκης Νίκος, ο π. Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Κύρου Δημήτρης, ο Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά Τσιτούρης Γιάννης, η Τοπική Σύμβουλος Κερατσινίου Βρεττάκου Κυριακή, η π. Τοπική Σύμβουλος Κερατσινίου Βλεσή Άντζελα, ο π. Τοπικός Σύμβουλος Δραπετσώνας Σιφναίος Άγγελος, ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Σωπηλιάδης Γ,

Σε λίγες μέρες θα γίνουν και τα εγκαίνια του Γραφείου του Συνδυασμού στην οδό Αϊδηνίου όπου ο Συνδυασμός θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.