Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

"Πρωτοβουλία Ανατρεπτικής-Ριζοσπαστικής Παρέμβασης". Ιδρυτική συνέλευση στις 10/02/2019

Η προγραμματισμένη συνέλευση της Πρωτοβουλίας για το Σάββατο 2/02/2019 στο π.εργοστάσιο Καχραμάνογλου μετακινείται χρονικά για την ίδια ώρα (18:30) στις 10/02/2019 στο Δημοτικό θέατρο «Αντ.Σαμαράκης», Μ.Ασίας 24 & Παπαναστασίου Κερατσίνι. 
Η αλλαγή της ημερομηνίας έγινε λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Αθήνα, στις 2/02/2019 στην πλ.Ρηγίλλης, που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες.
...
Η "Πρωτοβουλία Ανατρεπτικής-Ριζοσπαστικής Παρέμβασης" στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα επανέρχεται με νέα ανακοίνωση και καλεί σε Ιδρυτική Συνέλευση με σκοπό να διαμορθωθεί το πλαίσιο αρχών, τα χαρακτηριστικά, το όνομα και οι πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα.
  Στο κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρει": <Υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες της πόλης και των ανθρώπων της, χωρίς να αναπαράγουμε την αυταπάτη που ασπάζεται και το κυρίαρχο κομμάτι της αριστεράς, ότι αυτές μπορεί να ικανοποιηθούν απο έναν καλύτερο Δήμαρχο, πιο «έξυπνο», πιο «μορφωμένο», με καλές σχέσεις με την εξουσία, πιο νοικοκύρη και λίγο αγωνιστή.

Εάν αυτό είναι εφικτό, γίνεται μονάχα στη σύγκρουση με τους νόμους και τους κανόνες που έχουν επιβληθεί και μόνο εφόσον υπάρχει μαζική κοινωνική δράση που διεκδικεί απέναντι στην εξουσία, στη βάση του ρεαλισμού των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων. 

Η σημερινή Δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον, όσο δεσμεύεται από την κυβερνητική πολιτική, όσο δεν απομακρύνεται από την αντίληψη του «παίρνω ότι με αφήνουν να πάρω» και όσο συμβιβάζεται με τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας ώς άλλοθι και ώς κεντρική γραμμή για να συγκροτήσει το αφήγημα της δήθεν «αριστερής πολιτικής» της.
Δεν μας ικανοποιεί να μένουμε στην καταγγελία και να παραμένουμε ακίνδυνο και γραφικό, ντεκόρ μιάς κάλπικης πολυφωνίας. Θέλουμε να συμβάλλουμε στον εντοπισμό, τη λύση και την ανάδειξη προβλημάτων που απασχολούν την εργατική οικογένεια της πόλης και να συμβάλλουμε στη συγκρότηση εκείνων των δυνάμεων που θα διεκδικήσουν με όρους κινήματος και σε σύγκρουση με συμφέροντα και θεσμούς τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες.
Σε αυτή την προσπάθεια θέση και λόγο έχουν οι αγωνιστές και αγωνίστριες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αλλάξει η ζωή στην πόλη. 
Από το κλείσιμο της ΔΕΗ και της απόδοσης του χώρου στο λαό της και την διεκδίκηση των Λιπασμάτων από τα αρπακτικά των τραπεζών και των σαλταδόρων του κεφαλαίου, μέχρι τον αγώνα για το σταμάτημα της επέκτασης του τσιμέντου για την αναδάσωση του ορεινού όγκου της πόλης και του δικαιώματος στην ελεύθερη διέλευση στα πεζοδρόμιά της.
Θέση και λόγο έχουν αντιφασίστες αγωνιστές και αγωνίστριες, συγκροτημένες συλλογικότητες της πόλης, πολιτικές και κινηματικές που βρίσκονται στην ίδια πλευρά του προβληματισμού και της αντίληψης και έχουν κάθε λόγο να συμβάλλουν σε μία τέτοια διαδικασία συσπείρωσης.
Σας καλούμε στην Ιδρυτική μας Συνέλευση για να συζητήσουμε και να αποτυπώσουμε το πλαίσιο αρχών, τα χαρακτηριστικά, το όνομα και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα.>