Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Σύσκεψη δημ. κίνησης με υποψήφιο τον Γ.Τσιρίδη


Πραγματοποιήθηκε η 2η σύσκεψη της Δημοκρατικής Προοδευτικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας με υποψήφιο τον Γιώργο Τσιρίδη
Δελτίο τύπου: Την Κυριακή 20/1/2019 στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έγινε η δεύτερη πλατιά σύσκεψη της Δημοκρατικής και Προοδευτικής Κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας. του συνδυασμού που στηρίζει τον Γιώργο Τσιρίδη. Οι παρόντες άκουσαν την εισήγηση του επικεφαλής για θέματα προγράμματος και πολιτικής δράσης κι έκαναν τοποθετήσεις.

Αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαία μια ριζική αλλαγή. 
Η ολοσχερής εγκατάλειψη του οράματος της πολεοδομικής κι οικονομικής ανασυγκρότησης της πόλης από την σημερινή δημοτική αρχή συνιστά έγκλημα κατά του μέλλοντός της. 
Η αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων που βρέθηκαν στο ταμείο της δημοτικής αρχής από ενέργειες προηγουμένων διοικήσεων κι η κακή διαχείριση των πόρων οδηγεί τον δήμο σε βέβαιη χρεοκοπία. 
Η συγκεντρωτική νοοτροπία της δημοτικής αρχής αποκλείει τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου και θάβει κάθε καινούρια ιδέα. Η δημοκρατία υποφέρει. Μια κλειστή ομάδα ανθρώπων διοικεί τον δήμο με βάση τις ιδεοληψίες της.

Η διοίκηση του δήμου οφείλει να έχει όραμα και σχέδιο για την πόλη. Οφείλει να επέμβει δραστικά σε γειτονιές όπως ο Άγιος Μηνάς, ο Άγιος Αντώνιος, η Ευγένεια κι η Χαραυγή και να έχει συγκροτημένη αντίληψη για τις ανάγκες των κατοίκων. 
Μεγάλα θέματα του δήμου, το νεκροταφείο της Ανάστασης, η ΝΑΦΘΑ, η ΔΕΗ, η παραλιμένια ζώνη είναι έξω από τις σκέψεις και την εμβέλεια της δημαρχίας. Έχουν παραμεληθεί βασικά θέματα όπως η ανάγκη της νεολαίας να βρει διεξόδους, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, που εξαντλήθηκε στις συναυλίες δίπλα στα καζάνια.
Το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Κίνησης έχει προβλέψεις για όλα τα παραπάνω καθώς και για τα θέματα της υγείας, για την τρίτη ηλικία, την φροντίδα για τα αδέσποτα, την καθημερινότητα. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και θέλει τον δήμο σε ρόλο επιτελικό να φροντίζει για κάθε ζήτημα μικρό ή μεγάλο, για την απασχόληση, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, το αύριο της πόλης. Η περιβαλλοντική και οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής μας είναι οι κύριοι στόχοι της κίνησης. Η δημοκρατία και η συμμετοχή των πολιτών είναι ο κύριος μοχλός για την επίτευξή τους.

Μετά την εισήγηση ακολούθησε διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων και την κατάρτιση επιτροπών διαμόρφωσης πολιτικής και δράσης. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου θα γίνει μια ανοιχτή συγκέντρωση της Κίνησης όπου θα προσκληθεί ο λαός της πόλης να συμμετάσχει. Ως τότε θα αντιμετωπιστούν τα οργανωτικά ζητήματα και θα μελετηθεί το πρόγραμμα σε λεπτομέρειες.