Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Νέα λεωφορεία, νέες δυνατότητες;

Παρουσιάστηκαν μέσω του διαδικτύου με πολλές φωτογραφίες και δελτίο τύπου τα νέα λεωφορεία του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Είναι σημαντικό που αγοράστηκαν λεωφορεία μετά από τόσα χρόνια  και θα αντικαταστήσουν ή θα δώσουν ανάσες στα παμπάλαια λεωφορεία που πηγαινοέρχονται, μερικές φορές χωρίς επιβάτες στην πόλη
 Όμως, επειδή για τη  Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, η καθημερινότητα των ανθρώπων της πόλης αποτελεί προτεραιότητα, η ενημέρωση θα ήταν πιο χρήσιμη, εάν  συνοδευόταν με χάρτες για τα δρομολόγια, με τις στάσεις, με τις ώρες και τη συχνότητα των δρομολογίων.
 Η αγορά νέων λεωφορείων ενδιαφέρει, με την έννοια ότι τα χρήματα των δημοτών δίνονται για την καθημερινότητα των δημοτών.  Κάθε δημοτική αρχή, όμως, οφείλει να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως να συντηρεί και να ανανεώνει τον στόλο των οχημάτων, αν και αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητο για όλες τις δημοτικές αρχές.
Η ποιοτική διαφορά θα ήταν, εάν παράλληλα με την αγορά ανακοινωνόταν ένα σύστημα με ειδικές σημάνσεις, ένα σύστημα τηλεματικής ή ένα σύστημα με έξυπνες στάσεις, υπάρχει σε άλλους δήμους, ώστε να αξιοποιούνται οι δυνατότητες των νέων οχημάτων και ο δημότης να ενημερώνεται για τις γραμμές αυτές και να τις χρησιμοποιεί με ευκολία σε κάθε ανάγκη του!

Δελτίο Τύπου: Δύο νέα λεωφορεία και ένα πούλμαν φιλικά προς το περιβάλλον, για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, απέκτησε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Τα λεωφορεία αποκτήθηκαν έπειτα από ανοιχτό- δημόσιο διαγωνισμό, με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της μετακίνησης των πολιτών.

Τα νέα λεωφορεία πρόκειται να εξυπηρετούν περισσότερους από 65 επιβάτες το καθένα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο Δήμος μας, με την ενίσχυση του λεωφορειακού στόλου, διευκολύνει και παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να χρησιμοποιούν τη Δημοτική Συγκοινωνία δωρεάν για τις μετακινήσεις τους.

Επιπλέον, με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την κυκλοφορία, στοχεύει στη διαμόρφωση συνθηκών ανεμπόδιστης διακίνησης και μεταφοράς μέσα στη πόλη, όπως και στη ρύθμιση της χρήσης των δρόμων, με τρόπο ώστε να κινούνται αρμονικά οι πεζοί, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα οχήματα.

Με τα τρία νέα αυτά οχήματα, κλείνει ο πρώτος μεγάλος κύκλος ανανέωσης του δημοτικού στόλου. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα αποκτήθηκαν 6 μεγάλα απορριμματοφόρα., 2 μεσαία φορτηγά, 2 διπλοκάμπινα φορτηγάκια, 6 μοτοσυκλέτες, 2 μηχανικά σάρωθρα, 2 λεωφορεία, 1 πούλμαν, 1 μικρό επιβατικό για τις ανάγκες του Δήμου κι 1 όχημα- ψυγείο για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων.

Για τη Δημοτική Αρχή, η καθημερινότητα των ανθρώπων της πόλης αποτελεί προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της και θα συνεχίσει να είναι.