Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Η ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη Ι»

Εκστρατεία ενημέρωσης της ΚΕΔΕ με κύρια αιχμή την απλή αναλογική που προβλέπεται να ψηφιστεί, αφού όπως λέει, θα προκαλέσει ακυβερνησία στους Δήμους...
Με κεντρικό μήνυμα «Διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις Ζωές μας» και στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση κάθε πολίτη για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι» τόσο στην καθημερινότητά του, όσο και στην ομαλή λειτουργία των πόλεων, ξεκίνησε και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εκστρατεία ενημέρωσης της ΚΕΔΕ.

Το εγχείρημα αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με σκοπό να γίνουν κατανοητές στους δημότες, απ’ άκρη σ’ άκρη της Χώρας, οι πρακτικές καθημερινές συνέπειες που θα επιφέρει η ψήφιση και εφαρμογή του «Κλεισθένη Ι», φέρει βεβαίως σημαντικό βαθμό δυσκολίας, ειδικά σε τόσο ασφυκτικό χρονικό διάστημα μέχρι την ψήφισή του.

Ήδη πάντως, αυτό το Σαββατοκύριακο το μήνυμα της Αυτοδιοίκησης προβλήθηκε σε κυριακάτικες εφημερίδες, σε ημισέλιδη καταχώρηση αλλά και μέσω εφημερίδων της ελληνικής περιφέρειας, ραδιοφωνικών μηνυμάτων σε όλη τη Χώρα, αλλά και προβολών σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Ειδικότερα ή ΚΕΔΕ με κεντρικό μήνυμα «Διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις Ζωές μας» υπογραμμίζει και εξηγεί στους δημότες ότι το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» που προωθεί προς ψήφιση η Κυβέρνηση:

– Διαλύει τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Θα προκαλέσει ακυβερνησία και παράλυση στην καθημερινή τους λειτουργία. Θα ευνοήσει τη διαφθορά και τη συναλλαγή.

– Ενισχύει τον ασφυκτικό έλεγχο της Αυτοδιοίκησης από το Κράτος, αντί να προωθεί την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, όπως συμβαίνει στις κοινωνίες που ευημερούν.

– Αυξάνει το φορολογικό βάρος των πολιτών

– Δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας, αφού καθιστά δύσκολη την εκτέλεση έργων και την παροχή σημαντικών υπηρεσιών που σήμερα παρέχονται από τους Δήμους

– Δημιουργεί πολιτική αστάθεια, αφού δεν διασφαλίζει στο Δήμαρχο τη δυνατότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε.

Το ανώτατο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης υπογραμμίζει ότι για να πάμε επιτέλους μπροστά, η Ελλάδα, η Αυτοδιοίκηση, οι τοπικές μας κοινωνίες, χρειαζόμαστε ένα άλλο Κράτος. Πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Κυβερνησιμότητα στους Δήμους. Χρειαζόμαστε πολιτικές που υπηρετούν την απλή λογική και δίνουν προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

“Αν επιτρέψουμε να διαλυθούν οι Δήμοι, θα διαλυθούν οι ζωές μας”, επισημαίνουν οι Αιρετοί τους πολίτες.