Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

Υπέροχο το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Ηρώδειο, ωραιότατοι οι χώροι της Πειραιώς 260 και του Ωδείου Αθηνών, αλλά η Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου τι γυρεύει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου; 
Και όμως, εκεί θα παρουσιαστεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, ίσως, φετινές περφόρμανς, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
 «Ίσαλος γραμμή: ωδή στη φθίση» ο τίτλος της. Βασικοί συντελεστές είναι η Άρτεμις Γρύμπλα, η Άλκηστις Πολυχρόνη και ο Γκάρι Σάλομον. Μαζί τους, μια ομάδα ηθοποιών, μουσικών και μελών της χορωδίας του ΚΑΠΗ Νίκαιας – Ρέντη, που συμμετέχουν με... παιδικό ενθουσιασμό! 
Πώς προέκυψε η επιλογή του χώρου; «Η Ιχθυόσκαλα είναι ένας ιδιαίτερος χώρος με τεράστιο εικαστικό ενδιαφέρον, ένας πολύ μακρύς λευκός διάδρομος», λέει η Άρτεμις Γρύμπλα. «Επίσης, βρίσκεται ανάμεσα στη στεριά και στη θάλασσα. Αντίστοιχα, η περφόρμανς μας κινείται θεματικά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο, με ενδιάμεση τη συνειδητοποίηση της ματαιότητας της ύπαρξής μας, αντλώντας υλικό από το πώς διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις προσεγγίζουν το πένθος. Και είναι γνωστός ο συμβολισμός του ψαριού στον χριστιανισμό». 
Πώς αντιμετώπισαν τους καλλιτέχνες οι εργαζόμενοι; «Μας αγκάλιασαν με ζεστασιά, μας διευκολύνουν στις πρόβες μας και ανυπομονούν να δουν το αποτέλεσμα. Και όποτε η ψαριά είναι καλή, έχουμε τα τυχερά μας. Φεύγουμε με σακούλες γεμάτες ψάρια!» πηγή


Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, 29 και 30 Ιουνίου, είσοδος ελεύθερη, www.greekfestival.gr .