Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πλημμύρα ξανά...

Χθες Σάββατο 23/6/2018, πλημμύρισε ξανά η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, μπροστά στο σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης. 
Είναι η 3 ή 4 φορά που πλημμύρισε τη φετινή χρονιά. Πριν 41 χρόνια. Τον Νοέμβριο του 77 στην συμβολή της Γρ. Λαμπράκη με την Δημοκρατίας πνίγηκαν άνθρωποι.
Στο σημείο αυτό τα νερά έρχονται από τα τρία σημεία Λεωφόρο Σχιστού, Λαμπράκη και Δημοκρατίας και σταματούν εκεί, δεν προχωρούν προς τη θάλασσα γιατί υπάρχει o τοίχος του λιμανιού. Τα νερά της βροχής μπλοκάρουν τα αυτοκίνητα προς το Πέραμα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ακόμα με μικρή βροχή σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους. 


Σήμερα το θέμα θα ξεχαστεί, θα περιμένουμε την επόμενη βροχή για να γκρινιάζουμε πάλι. Όμως την επόμενη φορά τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσα απλά και να μην φτάνει μια δήλωση για να εκτονώσει την κατάσταση! Άλλωστε πρόσφατα ήταν τα γεγονότα με την πλημμύρα στην Μάντρα Αττικής.
Το Νοέμβριο στις μεγάλες πλημμύρες μάθαμε ότι σχεδιάζεται από την Περιφέρεια, σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ότι "τρέχει" το συγκεκριμένο έργο από τον Οκτώβριο του 2014", ότι… 

Η συνήθης απάντηση από τους αρμοδίους είναι ότι φταίει η  ελληνική γραφειοκρατία. Εύκολη απάντηση που τα καλύπτει όλα. Όμως, αν είναι έτσι, ας μην εκλέγουμε αυτοδιοικητικές αρχές, ας αφήνουμε τη γραφειοκρατία, όταν το αποφασίζει, να υλοποιεί τα έργα!

Πάντως σε κάθε περίπτωση επειδή την τελευταία 15ετία, όταν έχουμε βροχοπτώσεις -όχι μόνο τέτοιας έντασης, αλλά και μικρότερης-,  κοντά στην Ιχθυόσκαλα γίνεται λίμνη πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν έργα. Παρεμβάσεις μικρότερης εμβέλειας που μπορεί να υλοποιήσει και η δημοτική αρχή, ώστε να δώσουν κάποιες λύσεις στην περιοχή σε συνεργασία ίσως με την COSCO (μαντρότοιχος),  και μεγαλύτερες παρεμβάσεις από την περιφέρεια η οποία κάποτε πρέπει να συγκρουστεί και με την "γραφειοκρατία"! 
Διαφορετικά, θα περιμένουμε την επόμενη φορά...

ΥΓ.Βέβαια, αυτοί που ρισκάρουν γνωρίζουν ότι κάποιες φορές (κακιά μου  τύχη, λένε) από ένα τυχαίο περιστατικό σβήνουν όλα  και σημαντικά έργα και καλές προθέσεις!